2021 Kia Optima Kore’de K5 Adıyla Tanıtıldı

Ototeknikveri     12 Kasım 2019 10:29

Kia orta boy sedan segmentinde yeni nesil Optima (K5) ile fırtına estirmek istiyor.

2021 Kia Optima Kore’de K5 Adıyla Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ana vatanında gelecek ay satışa çıkacak altıncı nesil Optima daha şık bir dış cephe stili, Tiger Nose (kaplan burnu) ön panjurun yeni yorumu, ince farlar, entegre gündüz farları ve kaslı bir kaput ile geliyor.

 

Otomobilin agresif çizgileri tüm uzunluğu boyunca ve yanlarda devam ediyor. Arkada yeni bir aydınlatma imzası, yeniden tasarlanmış arka lambalar ve onları birleştiren LED ışık şeridi dikkat çekiyor. Bagaj kapağı, arka tampon ve difüzör ile egzoz çıkışları da yeni. Tavan çizgisi arkaya doğru daha kavisli, bu da otomobile daha sportif bir hava katıyor. Müşteriler 16 – 19 inç arası boyutlarda farklı tekerlekler seçebilecek.

4905 mm uzunluğa, 1860 mm genişliğe sahip yeni Optima öncekinden 50 mm daha uzun ve 25 mm daha geniş. Yükseklik 20 mm azalarak 1445 mm olurken, aks mesafesi 2805 mm’den 2850 mm’ye çıkmış.

İç mekanı henüz göremedik ancak resmi çizimlerden anladığımız kadarıyla büyük değişiklikler var. Geniş bir ekran konsolun ortasına yerleşirken, hemen yanında dijital kontrol paneli bulunuyor. Orta konsol ve çok fonksiyonlu direksiyon simidi tamamen yeniden tasarlanmış.

2021 Optima’nın Avrupa ve Amerika versiyonlarının da aynı görünmesi ve gelecek yıl içinde çıkması bekleniyor. Kia 2019 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda bir prömiyer yapacağını açıkladı ancak bunun hangi model için olduğunu henüz bilmiyoruz.

Son Güncelleme : 12 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo