Yeni Euro NCAP Sonuçları: Mazda CX-30 Mükemmel, Opel Corsa 4 Yıldızda Kaldı

Ototeknikveri     13 Kasım 2019 08:14

Euro NCAP dört yeni model üzerinde yaptığı testlerin sonuçlarını açıkladı. Söz konusu dört model Mazda CX-30, Mercedes-Benz GLB, Ford Explorer Plug-in Hibrit ve Opel Corsa.

Yeni Euro NCAP Sonuçları: Mazda CX-30 Mükemmel, Opel Corsa 4 Yıldızda Kaldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda CX-30 Yetişkin Koruması’nda çok büyük başarı göstererek %99 puanla neredeyse mükemmel bulundu. Japon kompakt crossover Çocuk Koruması’nda %86, Yaya Koruması’nda %80, Güvenlik Asistanları’nda %77 not aldı.

 

Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen, sonuçlarla ilgili “Mazda’yı yetişkin korumasındaki mükemmele yakın notu nedeniyle tebrik ediyoruz. 2019 yılı sona ermeden değerlendirilecek daha pek çok model var ancak bunlar arasından CX-30’un başarısına ulaşan başka model olacağını sanmıyorum.” dedi.

 

Mercedes-Benz GLB ve Ford Explorer Hybrid modelleri de testlerden beş yıldız aldı. GLB Yetişkin Yolcu Koruması’nda %92, Çocuk Yolcu Koruması’nda %88, Yaya Koruması’nda %78, Güvenlik Asistanları’nda %74 başarı gösterdi. Explorer ise aynı kategorilerde sırasıyla %87, %86, %61 ve %76 aldı.

 

Bu modellerin notlarını da değerlendiren van Ratingen, “Ford ve Mercedes-Benz’i de tebrik ediyorum. Euro NCAP şimdi 2020 testlerine hazırlanıyor. Üreticilerin güvenlikte her geçen gün kendilerini geliştirmeye devam edeceklerine inanıyoruz.” diye konuştu.

 

Fransız kardeşi Peugeot 208 gibi yeni nesil Opel Corsa da beş yıldız alamayarak dört yıldızda kaldı. Corsa Yetişkin Yolcu Koruması’nda %84, Çocuk Yolcu’da %86, Yaya Koruması’nda %66 ve Güvenlik Asistanları kategorisinde %69 başarı gösterebildi.

Son Güncelleme : 13 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo