Ekstrem Bir Otomobil: McLaren Elva Tanıtıldı

Ototeknikveri     13 Kasım 2019 09:02

Yeni McLaren Elva markanın ilk açık kokpitli yol arabası. McLaren Elva’yı 1960’lı yılların klasik M1A, M1B ve M1C spor otomobillerini kutlamak için yarattı.

Ekstrem Bir Otomobil: McLaren Elva Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil gücünü çift turbo 4.0 litre V8 motordan alıyor. Motorun güç çıkışı 804 hp (815 PS), tork değeriyse 800 Nm. V8 motora yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman eşlik ediyor. McLaren yeni Elva’nın 3 saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabildiğini, 6.7 saniyede 200 km/s hıza ulaştığını belirtiyor.

 

McLaren Elva’yı 1960’lı yılların Group 7 yarış otomobillerinin yol versiyonları olan klasik M1A, M1B ve M1C spor otomobillerini kutlamak için yarattı. Yeni Elva sadece 399 adet üretilecek ve her biri 1 milyon 690 bin dolar fiyatla satılacak.

McLaren Elva aynı zamanda markanın Active Hava Yönetimi Sistemi’ni (AAMS) kullanan ilk modeli olacak. Sistem havayı otomobilin burun kısmından gönderiyor, yüksek hızla gelen hava yolcuların önünden yukarıya, kokpitin üzerine yönlendiriliyor ve bir çeşit sanal ön cam ya da rüzgar kalkanı yaratılmış oluyor.

İstenirse kask takılabiliyor ancak otomobilin zekice ayarlanmış aerodinamiği yolcuların kask olmadan da konforlu bir seyahat yapmasını sağlıyor. McLaren Elva’nın sabit ön camlı bir versiyonunu da sunacak.

Arka kısımda tam genişlikte bir aktif rüzgarlık bulunuyor. Rüzgarlığın yüksekliği ve açısı aerodinamik dengeyi sağlayacak ve hava freni görevi yapacak şekilde ayarlanmış. Arka difüzör dikey çıtalarla hava akışını azaltmadan yönlendiriyor ve arka kanatla birlikte çalışıyor. Otomobil tamamen düz bir zemin altı sunuyor.

McLaren Ultimate Series yöneticisi Andy Palmer yeni model için “McLaren Elva saf sürüş keyfi için yaratıldı ve sürücü, otomobil ve bileşenler arasındaki bağlantının oluşturduğu deneyimi büyüleyici ve sürükleyici bir hale dönüştürmeyi hedefliyor.” dedi.

Yeni McLaren Elva’nın ilk müşteri teslimatları 2020 yılının sonuna doğru başlayacak.

Son Güncelleme : 13 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo