Çok İngiliz, Çok Retro ve Çok Pahalı Bir Elektrikli Minibüs: Morris JE

Ototeknikveri     13 Kasım 2019 09:48

1950’lerin klasik İngiliz minibüsü Morris J-Type, Morris JE ile geri döndü.

Çok İngiliz, Çok Retro ve Çok Pahalı Bir Elektrikli Minibüs: Morris JE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tamamen elektrikli kargo minibüsü J-Type modelini andıran tasarımına karşın modern güç aktarım organları, modüler şasi ve karbon fiber gövde yapısıyla geliyor. JE hafif ticari araç, İngiltere merkezli ancak Çin sermayesi tarafından desteklenen otomotiv mühendisliği ve üretimi firması Morris Commercial’ın bir ürünü.

 

Morris JE orijinal J-type’ın makyajlı hali gibi görünse de tamamen farklı bir araç. Hafif modüler şasi ve karbon fiber yapıyla inşa edilen araç piyasadaki benzerleri arasında en hafifi olmak iddiasında. Morris Commercial’a göre yeni model bu sayede olağanüstü güç – ağırlık verimliliği sağlıyor ve tek şarjla 322 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor.

Güç aktarım mekanizması hakkında henüz başka detay yok ancak firma araçta en güncel teknolojiye sahip lityum iyon pil bulunduğunu doğruladı. Bir minibüsten bahsettiğimiz için, Morris JE’nin 2.5 ton segmentine girdiğini, bunun da ticari araç piyasasında en hafif segment olduğunu belirtmek gerek.

Araç 1 ton taşıma kapasitesine ve 5.5 metreküp kargo kapasitesine sahip. Bunlar aslında daha büyük 3.5 ton segmentindeki araçlardan alıştığımız rakamlar. Yeni JE tam genişlikteki iki arka kapısının yanı sıra yanda sürgülü bir kapıya da sahip.

Buraya kadar her şey çok iyi görünüyor ancak Morris Commercial JE’nin yaklaşık 60.000 sterlin (77.000 dolar) fiyatla satılacağını belirtiyor. Bu da onu piyasadaki en pahalı elektrikli kargo minibüsü yapacak. JE, Tesla Model 3 Performance’dan bile daha pahalı.

Morris Commercial retro stili elektrikli minibüsün daha fazla kişisellik arayan küçük ve butik işletmelere hitap edeceğini söylüyor. Örneğin alternatif yaşam tarzlarına yönelik lüks markalar JE’yi tercih edebilir. Yine de bunun yüksek fiyat etiketini ne kadar haklı kıldığı tartışılır.

Morris J-Type

Morris J-Type

Firma JE’nin 2021 yılının sonlarına doğru üretime gireceğini açıkladı. Bu tarihe kadar belki fiyat ve başka ayrıntılar değişebilir.

Son Güncelleme : 13 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo