Biyodizel üretiminde artış var

Ototeknikveri     14 Kasım 2019 10:52

Türkiye'de 2018 yılında 108 bin 609 ton biyodizel üretimi gerçekleşti. Bu yıl ise yılın 8 ayında 78 bin tonluk üretim yapan biyodizel sektörü, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış yakaladı.

Biyodizel üretiminde artış var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kanola ve aspir başta olmak üzere yağlı tohumlar ve toplanan atık yağların ham madde olarak kullanıldığı biyodizelde geçen yılki rekorun yıl sonunda kırılması bekleniyor.

 

Dernek Başkanı Selçuk Borovalı, biyodizel üretiminde sevindirici gelişmeler yaşandığını söyledi. Yılın 8 ayında gösterilen artışın devam edeceğini dile getiren Borovalı, "Geçen yılın 8 ayında 66 bin ton, bu yıl ise aynı dönemde 78 bin ton üretimimiz oldu. Bu yıl 130 bin tonluk bir üretim bekliyoruz. Bu da rekor anlamına geliyor." dedi.

 

Türkiye'nin motorin açısından çok büyük bir pazar olduğuna değinen Borovalı, ülkede yaklaşık 25 milyon ton motorin tüketimi olduğunu aktardı.

 

Borovalı, Avrupa'da motorine biyodizel harmanlama oranının yüzde 9'lara çıkarıldığına dikkati çekerek, "Türkiye'de ise zorunlu harmanlama oranı binde 5, gönüllü harmanlama ise yüzde 2. Bizim sektör olarak hedefimiz yüzde 2'yi tamamlamak. Türkiye çok büyük bir motorin pazarı, bu yüzden yüzde 2'lik harmanlama bile bizi Avrupa'da ilk 10'a taşır. Türkiye'nin bu anlamda potansiyeli çok." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme : 14 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo