Maserati’nin Yeni Spor Otomobili 2020’de Geliyor

Ototeknikveri     15 Kasım 2019 01:41

Maserati kısa süre önce GranTurismo ve GranCabrio modellerinin üretimini tamamladı ancak firma 2020’de yeni bir spor otomobil çıkartacağını haber verdi.

Maserati’nin Yeni Spor Otomobili 2020’de Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni modelden bir teaser video yayınlandı ve videoda otomobilin Mayıs ayında piyasada olacağı belirtiliyor.

 

Klipte otomobilin kendisini göremesek de motorun sesini duyabiliyoruz. Bu yeni modelle ilgili pek bilgi vermiyor ancak sesten benzinli bir motora sahip olacağını anlayabiliyoruz. Bu model aynı zamanda plug-in hibrit sisteme ve elektrikli bir motora sahip ilk Maserati olabilir.

 

Firma yeni modelden daha önce Alfieri diye bahsediyordu ancak bu isimden vazgeçilerek şimdilik sadece “yeni spor otomobil” denmeye başlandı. Otomobilin alüminyum uzay şasi platformu kullanması, plug-in hibrit sistemle gelmesi ve elektrikli dört tekerlekten çekişli sürüş sistemine sahip olması bekleniyor.

Firma modelin sadece 2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşacağını ve azami hızının 300 km/s olacağını belirtti.

Öte yandan, FCA’nın ürün planları çok sık değişebiliyor ve Maserati’nin son yol haritasında plug-in hibrit araçlardan söz edilmezken saece pilli elektrikli otomobillerin adı geçiyor. Bir Alfieri elektrikli otomobil daha önceki ürün planında bulunuyordu ve firma bu otomobilde üç elektrikli motor, dört çekişli sürüş ve 800V pil teknolojisi bulunacağını söylemişti. Ayrıca otomobilin uzun bir sürüş mesafesi ve hızlı şarj sunacağını vadetmişti.

Pek çok soru yanıtlanmayı beklerken, Maserati’nin son yol haritası yeni spor otomobilin gelecek yıl çıkabileceğini ve onu 2021’de bir cabrio versiyonunun takip edeceğini belirtiyor. Yeni GranTurismo 2021’de, GranCabrio ise 2022’de gelecek.

Son Güncelleme : 15 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo