2020 Audi S8 3.8 Saniyede 100 Km’ye Çıkıyor

Ototeknikveri     15 Kasım 2019 07:42

Audi yeni S8 yüksek performanslı modelinin ön gösterimini Temmuz ayında yapmıştı ancak model şimdi tüm detayları, fotoğraf galerisi ve fotoğraflarıyla karşımızda.

2020 Audi S8 3.8 Saniyede 100 Km’ye Çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2020 Audi S8’in kalbini 4.0 litre TFSI çift turbo V8 benzinli motor oluşturuyor. Yarı hibrit teknolojisine sahip motor 571 PS (563 hp) güç çıkışı ve 800 Nm tork üretiyor.

 

Sekiz vitesli tiptronic otomatik şanzıman ve kendinden kilitlenen merkezi diferansiyelle gelen standart quattro sürekli dört çekişli sürüş sistemi motora eşlik ediyor. Bu donanımla otomobil sadece 3.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşıyor, azami hız ise 250 km/s. Otomobil bu rakamlara karşılık 2230 kg gibi ciddi bir ağırlığa sahip.

 

Standart yarı hibrit sistem 48 volt kayışlı alternatör marş motoru ve ilave lityum iyon pille geliyor, yakıt tüketimini 100 km’de 0.8 litreye kadar azaltıyor. Yine de mucize beklememek gerek çünkü Audi ortalama yakıt tüketiminin 11.3 litre/100 km, CO2 emisyonunun ise 258 g/km olduğunu açıkladı.

 

2020 S8 teknolojik bakımdan çok güçlü bir otomobil. Yeni model öngörülü aktif süspansiyon, dinamik dört çekişli sürüş, quattro spor arka diferansiyel, Audi drive select, silindir deaktivasyonu, aktif gürültü iptali gibi standart sistemlerle donatılmış.

 

Öngörülü aktif süspansiyon havalı süspansiyonla kombinasyon halinde çalışarak, elektromekanik aktüatörler ile her bir tekerleği bağımsız olarak kaldırabiliyor ya da indirebiliyor. Bu sayede çok daha istikrarlı ve sorunsuz hızlanma ve fren performansı elde ediliyor. Önemli yol yüzeyi sıkıntılarını tespit edebilen ön kamera da buna katkıda bulunuyor.

 

2020 Audi S8 tam 38 sürüş yardım sistemine sahip. Bunlar City ve Tour paketlerine ayrılmış. Öne çıkan sistemler arasında adaptif seyir kontrolü, trafik sıkışıklığı asistanı, şerit takibi, Audi pre sense 360° gibi fonksiyonları birleştiren adaptif seyir asistanı da bulunuyor. Tam donanımda beş radar sensörü, altı kamera, on iki ultrason sensörü ve lazer tarayıcı bulunuyor ve bunlar merkezi sürüş yardım kontrolörü (zFAS) tarafından yönetiliyor.

 

Audi Sport’un en büyük modeli bağlantı teknolojileri bakımından da zengin. Tam dijital MMI dokunmaya duyarlı işletim konsepti, Audi sanal kokpit, MMI navigasyon+, Android Auto ve kablosuz Apple CarPlay, doğal sesli kontrol, opsiyonel baş üstü ekranı ve dahası otomobilde bulunuyor.

 

2020 S8 ABD’de sadece uzun aks mesafeli versiyonuyla sunulacak. Otomobilin başlangıç fiyatı 129.500 dolar olacak. Çin, Kanada ve Güney Kore gibi diğer piyasalarda da yeni modelin sadece uzun versiyonu bulunacak. Almanya’da fiyatlar 140.000 euro’dan başlayacak.

Son Güncelleme : 15 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo