2021 Ford Mustang Mach-E Elektrikli SUV Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     17 Kasım 2019 08:51

Yeni Ford Mustang Mach-e elektrikli SUV’nin görüntüleri Ford’un ABD web sitesinde yapılan teknik bir hata sonucu internete sızdı. Böylece modelle ilgili bugüne kadarki en detaylı bilgilere sahip olabiliyoruz.

2021 Ford Mustang Mach-E Elektrikli SUV Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Stil bakımından 2021 Mustang Mach-e bir kaç hafta önce yayınlanan çizimlere oldukça benziyor. İlgi çekici detaylar arasında kapalı ön panjur, Mustang benzeri farlar ve arka lambalar, görülebilir kapı kollarının olmaması ve kaslı tekerlek kemerleri sayılabilir. Genel olarak elektrikli “crossover coupe” atletik görünüyor ve güçlü performansını görünüşüne yansıtıyor.

 

İç mekanda Mach-e minimalist bir yaklaşım benimsemiş ve bu bakımdan Tesla’nın otomobillerini andırıyor. Özellikle konsola hakim olan dev tablet benzeri ekran dikkat çekiyor. Ayrıca sportif üç kollu direksiyon simidinin arkasında daha küçük bir ekran daha görülüyor. Konsolun tüm genişliğince yayılan hava girişleri de dikkat çeken başka bir ayrıntı.

 

Son ortaya çıkan görüntülerle Mustang Mach-e’nin donanım seviyeleri, motorları ve fiyatlarını da öğrenmiş olduk. Ford Select, California Rt. 1, Premium, First Edition ve GT olmak üzere beş donanım seviyesi sunacak.

 

Giriş seviyesi Select modeli 255 hp güç çıkışı ve 415 Nm tork sunan elektrikli motorla gelecek ve arkadan çekişli olacak. Ayrıca 582 Nm torka sahip dört çekişli bir versiyon da opsiyonel olarak sunulacak. Mach-e Select arkadan çekişli sistemle tek şarjda 370 km sürüş mesafesi sunacak. Dört çekişli modelde bu mesafe 338 km.

 

Otomobil arkadan çekişli sistemde 6 saniye, dört çekişli sistemde 5 saniye civarı sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek. Select, Mach-e’nin en uygun fiyatlı versiyonu olacak ve 43.895 dolar başlangıç fiyatıyla satılacak.

 

En uzun sürüş mesafesine sahip versiyon ise Mach-e California Rt. 1 olacak. Bu versiyonda tek şarjda 483 km sürüş mesafesi hedefleniyor. Sadece arkadan çekişli modelde 282 hp güç çıkışı ve 415 Nm tork değerine sahip motor 6 saniye civarında sıfırdan 100 km/s hıza çıkış sunuyor. California Rt. 1 52.400 dolar başlangıç fiyatıyla sunulacak.

 

Performans odaklı müşteriler en üst donanım seviyesi Mustang Mach-e GT modelini tercih edebilirler. Ford bu versiyonun 3 saniye kadar kısa bir sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabildiğini belirtiyor. Dört çekişli versiyonun sürüş mesafesi 378 km. Güç çıkışı ve tork değeri henüz açıklanmayan modelin başlangıç fiyatı 60.500 dolar ve 2021 yılının bahar aylarında satışa çıkacak.

 

Model serisinin satışa çıkan ilk versiyonları 2020 yılının sonlarına doğru First Edition ve Premium olacak. Select ve California Rt. 1 ise 2021’de gelecek.

Son Güncelleme : 17 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo