Mazda CX-30 Euro NCAP Testlerinde Rekor Kırdı

Ototeknikveri     18 Kasım 2019 08:37

Yeni Mazda CX-30 son Euro NCAP testlerinde beş yıldız aldı ve Yetişkin Yolcu kategorisinde %99’luk skorla rekor kırdı.

Mazda CX-30 Euro NCAP Testlerinde Rekor Kırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda CX-30 önden tam genişlikte darbe, bariyer ve yan darbe testlerinde de maksimum puan alarak büyük başarı gösterdi. Mazda’nın Akıllı Fren Desteği sistemi düşük hız testlerinde başarılı bulundu ve tüm senaryolarda kazaları önledi.

 

Geçen yıl Mazda6’yı ve bu yıl yeni Mazda3’ü takip eden CX-30, yeni 2018 Euro NCAP kriterlerinde beş yıldız alabilen üçüncü Mazda modeli oldu.

 

Mazda CX-30, Yetişkin Yolcu, Çocuk Yolcu, Yaya Güvenliği ve Güvenlik Asistanı olmak üzere dört Euro NCAP test kategorisinin dördünde de etkileyici performans sağladı. Bu başarıda üç önemli faktör bulunuyor: otomobile sağlam, hafif ve darbe emici bir yapı kazandıran yeni Skyactiv taşıt mimarisi, sürücünün potansiyel riskleri tespit etmesini, kaza tehlikesini ve yaralanmaları azaltmasını sağlayan i-Activsense güvenlik teknolojileri ve yüksek yaya koruma performansı.

 

Mazda CX-30, Çocuk Koltuğu Sistemi ve yan darbe testlerinde çocuk korumasında %86 başarı gösterdi. Yaya güvenliği testlerinde %80 not alan model, yaya bacak ve pelvis bölgesi korumasında maksimum puan aldı. Güvenlik Asistanı kategorisinde %77 skor elde eden Mazda CX-30, i-Activsense güvenlik özelliklerinin etkinliğini kanıtlamış oldu.

 

Mazda Skyactiv teknolojisinin sonucu olarak elde edilen üstün sürüş dinamikleri yeni Mazda CX-30’un beş yıldızlı notunda etkili oldu. Otomobil istikrarlı, çabuk yanıt veren ve öngörülebilir hızlanma, fren, yol tutuşu ve direksiyon performansı sunuyor. Otomobilin sürüşünü daha kolay ve güvenli hale getiren teknolojiler Mazda’nın geleneksel eğlenceli sürüş karakterinden ödün vermeden kaza potansiyelini azaltıyor.

 

Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen de CX-30’un mükemmel performansı için Mazda’yı tebrij ederek 2019 yılı sona ermeden daha pek çok modeli test edeceklerini ancak bunların hiç birinin CX-30’un yüksek skorunu yakalamasını beklemediklerini söyledi.

Son Güncelleme : 18 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo