Ford Mustang Serisi İçin Daha Fazla Model Planlıyor

Ototeknikveri     18 Kasım 2019 09:23

Yeni Mustang Mach-E çok ses getirdi. Görünen o ki, firma efsanevi Mustang adını yeniden canlandırmışken tek modelde kalmamaya niyetli.

Ford Mustang Serisi İçin Daha Fazla Model Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford’un Avrupa tasarım başkanı Murat Güler, “Mach-E geleceğe doğru attığımız bir adım ancak bu adımı atarken tarihi de göz ardı etmiyoruz. Mustang isminin taşıdığı derin bir anlam ve bununla bağlantılı pek çok duygu var. Bunu daha da ileriye taşımanın zamanı geldi.” sözleriyle yeni modeller planladıklarını doğruladı.

 

Elektrikli Mustang Mach-E, Ford logosu yerine geçmişten akıllara kazınmış güçlü bir simge olan Mustang logosunu kullanıyor. Murat Güler, bunun bir model ailesinin başlangıcı olduğunu belirterek “Yeni Mustang Avrupa’da büyük popülarite kazandı ve Mustang markasının genişleyebileceği bir alan var. Mustang ve Porsche 911 dünyanın en meşhur spor otomobilleri. Mustang önemli bir isim ve onu elektrikli otomobiller çağına taşımanın zamanı gelmişti.” diye konuştu.

 

Ford kesinlikle yeni elektrikli modeller planlıyor ancak bu firmanın basitçe farklı boyutlar ve segmentlerde Mustang logolu elektrikli otomobiller üreteceği anlamına gelmeyebilir. Güler, yeni modeller için bir matruşka yaklaşımı benimsemeyeceklerini, bir otomobilin aynı tasarıma sahip farklı boyutlarda versiyonlarını yapmayı düşünmediklerini söyledi. Yeni modeller bir aile kimliği yansıtacak ancak özgünlüklerini de koruyacak.

Güler ayrıca Mustang Mach-E’nin 2014’te farklı bir proje olarak başladığını, iki yıl önce tasarımcılar Mustang’den ilham almayı önerince projenin yeniden ele alındığını açıkladı. Güler, “Tasarımda çok ilham aldık. Tüm yapıyı değiştirdik, içerideki teknolojiyi değiştirdik. Bütün program yeniden başladı.” dedi.

 

Not: Çizimlerde tasarımcı Yoen Woo Seong’un bağımsız Ford Mustang Coupe Crossover çalışması görülüyor.

Son Güncelleme : 19 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo