VW ID. Space Vizzion Konsepti Los Angeles’da Tanıtıldı

Ototeknikveri     20 Kasım 2019 10:41

Volkswagen MEB platformuyla inşa ettiği yedinci konsepti ID. Space Vizzion’ı Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Tamamen elektrikli konsept, sportif bir station stiline sahip ve Avrupa ve Kuzey Amerika piyasalarına yönelik bir üretim modeline dönüşecek.

VW ID. Space Vizzion Konsepti Los Angeles’da Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konseptte sadece arkaya monte edilmiş 275 hp motor bulunurken, dört çekişli sürüş sistemi için üretim modelinde ikinci elektrikli motor da eklenerek toplam 355 hp güç çıkışı elde edilebilir. Otomobildeki 82 kWh pil sayesinde, konsept 590 km sürüş mesafesi sunuyor.

 

Görünüm bakımından konsept üçte iki station wagon, üçte bir crossover stilinde diyebiliriz. Volkswagen’e göre otomobil bir Gran Turismo’nun aerodinamik tasarımıyla bir SUV’nin genişliği ve esnekliğini birleştiriyor.

Otomobilin uzunluğu 4958 mm, genişliği 1529 mm, aks mesafesiyse 2964 mm. Hava sürtünme katsayısı 0.24 Cd. Konseptte 22 inç alaşım jantlar bulunuyor.

Ön kısımda ince beyaz ışık şeritleri, aydınlatmalı VW logosu, IQ Light LED matrix farlar, bal peteği stili LED gündüz sürüş farları bulunurken, elektrikli bir otomobil olduğu için herhangi bir ön panjura yer verilmemiş. Yana doğru ilerlediğimizde kapı kollarının da olmadığını görüyoruz. Bunun yerine aydınlatmalı dokunmatik yüzeyler bulunuyor ve elinde anahtarla ya da akıllı telefondaki senkronize mobil anahtarla yaklaşan biri tespit edildiğinde bu yüzeylerde ışık yanıyor, kullanıcı yüzeye temas ettiği anda ise kapılar açılıyor.

Arkada tavan rüzgarlığı, rüzgarlık ağzı ve difüzör, ayrıca LED arka lambalara kadar uzanan geniş kırmızı ışık şeridi dikkat çekiyor. Konseptin tüm aydınlatma elemanları sürücü otomobili açtığında harekete geçiyor.

İçeride, tüm sürüş bilgileri artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip baş üstü ekranına aktarılıyor. Bu ekran geleneksel kokpitin yerini alıyor. Daha küçük ikinci ekran temel bilgileri gösteriyor. Multimedya, konfor, internet özellikleri ve araç ayarları ise 1.56 inç dokunmatik ekrandan yönetilebiliyor.

Konsept dört kişilik bir otomobil ancak Alman otomobil üreticisi model piyasaya çıkacağında beş kişilik bir versiyon da sunabilir. AppleSkin yüzeyler, 586 litrelik cömert bagaj kapasitesi, 30 farklı renkte ambiyans aydınlatması, sesli kontrol, Akıllı Klima, kapasitif dokunmatik panelli direksiyon simidi, direksiyon üzerinde vites değiştirici, online özellikler, çeşitli yazılı animasyonlara sahip bir dizi aydınlatma özelliği de dikkat çeken yenilikler arasında.

Peki ya performans?

ID. Space Vizzion 275 hp güç çıkışı ve 550 Nm tork değerine sahip arkaya monte elektrikli motor ve 82 kWh lityum iyon pille geliyor. Toplam güç çıkışı dört çekişli sürüşle 335 hp olabilir. Bu donanımla otomobil 5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Azami hız ise elektronik olarak 175 km/s ile sınırlı. Otomobilin pili 30 dakikada %80 şarj olabiliyor.

Son Güncelleme : 20 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo