Güncellenen 2020 Hyundai Ioniq Los Angeles’a Geldi

Ototeknikveri     21 Kasım 2019 04:26

Güncellenen Hyundai Ioniq, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda Kuzey Amerika prömiyerini yaptı.

Güncellenen 2020 Hyundai Ioniq Los Angeles’a Geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Koreli otomobil üreticisinin ömrünün yarısına gelen kompakt modeli, iç mekanında ve stil özelliklerinde bazı değişikliklere sahip ancak güncellemeyle birlikte gelen en büyük yenilik, sürüş mesafesini 273 km’ye çıkartan daha büyük kapasiteli pili ile Electric versiyonunda.

 

2020 Hyundai Ioniq Electric, 28 kWh yerine artık 38.3 kWh pil paketiyle geliyor. Buna 134 hp elektrikli motor ve 7.2 kWh bütünleşik şarj cihazı eşlik ediyor.

 

100 kW hızlı şarj uyumluluğu aynı zamanda 2020 Ioniq Electric’in 54 dakika gibi kısa bir sürede %80 şarj olabileceği anlamına geliyor.

Dış cephedeki değişiklikler Hybrid ve Plug-In Hybrid modelleri için yeni ön panjur, Electric modeli içinse kapalı ön panjurda yeni bir deseni de içeriyor. Yeniden tasarlanan farlar artık entegre gündüz farlarıyla geliyor, ayrıca her iki tampon da güncellenmiş.

 

Tüm Ioniq serisi Hyundai’nin yeni Blue Link multimedya sisteminden faydalanıyor. Sistem öncekinden daha büyük 10.25 inç dokunmatik ekranla gelirken, klima ve havalandırma kontrolleri de dokunmatik butonlarla yenilenmiş. 7 inç dijital kontrol paneli ve mavi ambiyans aydınlatması da yenilikler arasında.

Kabinde geri dönüştürülmüş ya da çevre dostu materyaller kullanılmış. Örneğin kapı içlerinde talaş, volkanik taş ve plastik karışımıyla dokunulduğunda halâ yumuşak bir his veren ancak normal plastikten %20 daha hafif bir malzemeye yer verilmiş.

 

Ioniq Hybrid, 104 hp 1.6 litre dört silindirli GDI motor, 43 hp elektrikli motor ve 1.56 kWh pil paketi kullanmaya devam ediyor. Sistemin toplam güç çıkışı 139 hp.

2020 Ioniq Plug-in Hybrid, aynı 1.6 litre motoru kullanıyor ancak buna eşlik eden elektrikli motor 60 hp güç çıkışıyla geliyor, ayrıca araçta 8.9 kWh pil paketi bulunuyor. Toplam sistem güç çıkışı 156 hp. Otomobilin elektrikli sürüş mesafesi 46 km. Hybrid ve Plug-in Hybrid versiyonlarında ayrıca rejeneratif fren seviyelerini ayarlamak için direksiyon üzerinde kontrol mandalları bulunuyor.

Hyundai yeni Ioniq’in aktif güvenlik özelliklerini de güncelledi. Buradaki değişiklikler arasında Bisikletli Tespiti, Sürücü Dikkat Uyarısı, Ön Çarpışma Uyarısı, Kaçınma Asistanı, Yaya Tespiti, Dur & Kalk fonksiyonu ve Akıllı Seyir Kontrolü de bulunuyor.

 

2020 Hyundai Ioniq Blue Hybrid modeli için fiyatlar 23.000 dolardan başlıyor. SE Plug-in Hybrid için ise fiyat etiketi 26.300 dolar. Fiyat detayları önümüzdeki haftalarda açıklanacak ancak model şimdiden siparişe açıldı.

Son Güncelleme : 21 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo