Vision Mercedes Simplex Geçmişi Geleceğe Bağlıyor

Ototeknikveri     21 Kasım 2019 08:31

Mercedes’in sıra dışı Vision Mercedes Simplex konsepti Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Konsept tasarımda ve teknolojide yeni bir çağa geçişi simgeliyor. Simplex’le ilgili ilk bilgiler Eylül ayında gelmişti ancak şimdi konseptin tamamını görebiliyoruz.

Vision Mercedes Simplex Geçmişi Geleceğe Bağlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konsept, 1901 yılında çıkan Mercedes 35 PS’den ilham alıyor. Otomobil o dönemde büyük sansasyon yaratmış ve tasarımda yeni bir dönemin öncülüğünü yapmıştı. Vision Mercedes Simplex de şekil olarak bu otomobile oldukça benziyor.

 

Pilli elektrikli konsept bağımsız tekerleklere sahip ve iki kişilik, tamamen açık bir kokpit ile geliyor. Ön cam ve farların olmayışı da konsepti sıra dışı kalıyor. Ön panjurun bulunması gereken kısmın dijital ekran gibi kullanılarak Mercedes yazılmış olması dikkat çekiyor.

 

Mercedes-Benz tasarım yöneticisi Gorden Wagener konsept için “Sadece Mercedes-Benz kadar güçlü bir marka tarihin ve geleceğin fiziksel simbiyozunu başarabilirdi. Vision Mercedes Simplex Mercedes-Benz markasına özel lüksün dönüşümünü sembolize ediyor.” dedi.

 

Klasik tasarım konsolda motorsiklet ve deniz taşıtlarından esinlenilen göstergeler ve kontrol araçlarıyla devam ediyor. El yapımı Chesterfield döşemeler ve şık stil dikkat çekiyor. Kontrol paneli ise dinamik dijital içeriğin yansıtıldığı yapısıyla oldukça minimalist.

Son Güncelleme : 21 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo