Gelecekten Gelen Pickup Tesla Cybertruck’a Yakından Bakın

Ototeknikveri     24 Kasım 2019 03:25

Elon Musk Tesla’nın heyecanla beklenen Cybertruck elektrikli pickup modelini Kaliforniya’da tanıttı. 1990’ların distopya filmlerinden çıkmış tuhaf bir polis arabası gibi görünen tasarımıyla, Cybertruck’ın bir süre Elon Musk’ın kötü bir şakası olabileceği düşünüldü. Tanıtımda “kırılmayan cam” olarak lanse edilen camların kırılması da epey tartışma yarattı. Her şeye rağmen Tesla Cybertruck konusunda gayet ciddi görünüyor.

Gelecekten Gelen Pickup Tesla Cybertruck’a Yakından Bakın
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

7 yıldır geliştirme süreci devam eden Cybertruck fütüristik görünümlü ancak aşırı sade ve asık suratlı bir tasarıma sahip, tam boy bir elektrikli pickup kamyonet. Araç 5885 mm uzunluğunda, 2027 mm genişliğinde, 1905 mm yüksekliğinde ve altı yolcu kapasiteli.

 

İç mekan nasıl?

Tanıtım etkinliğinde Musk elektrikli pickup kamyonetin içini göstermedi ancak iç mekandan bir fotoğraf yayınlandı. İç mekan Tesla’nın genel tarzından bile daha sade ve minimal. Ortada dev dokunmatik ekran, iki sıra halinde üçer koltuk ve muhtemelen üretime geçirilmeyecek knight Rider 2000 (Kara Şimşek) stili bir direksiyon dikkat çekiyor. Konsolun üst kısmı mermer mutfak tezgahı gibi görünüyor. Belki de modelin iç mekanının son şekli bu değildir. İleride bir değişiklik olup olmayacağını tekrar göreceğiz.

Güç aktarım organları, fiyatlar ve diğer özellikler

Tesla Cybertruck üç motorlu ve dört tekerlekten çekişli bir sürüş sistemiyle 2.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilen (azami hız 209 km/s) olağanüstü bir performans sunacak. Aracın 800 km üzerinde sürüş mesafesi olması bekleniyor. Bu özelliklere sahip versiyon 69.900 dolar fiyat etiketi taşıyacak.

 

Bunun yanı sıra iki versiyon daha sunulacak. Giriş seviyesi tek motorlu ve arkadan çekişli Cybertruck 39.900 dolar fiyat etiketi ve 400 km sürüş mesafesine sahip olacak. Bu versiyon 6.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkacak. Orta seviye çift motorlu versiyon 4.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşacak ve 480 km sürüş mesafesi sunacak. Bu versiyonun fiyat etiketiyse 49.900 dolar.

 

Musk tanıtımında kamyonetin Porsche kadar pürüzsüz, keyifli ve yüksek performanslı bir sürüş sunacağını savundu. Tanıtımda aracın gövdesi tüm darbelere dayanırken, atılan metal toplar kırılmaz denilen camları kırdı. Bu durum gösteride soğuk duş etkisi yaratırken, Elon Musk daha önceki denemelerde böyle bir şey yaşanmadığını, bu sorunun hemen giderileceğini söyleyerek durumu toparlamaya çalıştı.

Cybertruck paslanmaz çelikten monokok bir gövdeye sahip. Kamyonetin diğer dikkat çeken özellikleri arasında havalı süspansiyon ve kilitlenebilir aerodinamik bir kapağa sahip, 2831 litre kargo kapasiteli, 2 metre uzunluğundaki kasa da bulunuyor. Cybertruck ile birlikte “Cyberquad” adı verilen ve aracın kasasına sığabilen elektrikli bir ATV de opsiyonel olarak satın alınabilecek. İki kişilik ATV fütüristik bir tasarıma sahip. Bu araçla ilgili yakında yeni detayların gelmesi bekleniyor.

 

Tesla şimdiden Cybertruck için 100 dolar geri alınabilir depozito kabul etmeye başladı. Aracın 2021’de üretime girmesi bekleniyor. Giriş ve orta seviye versiyonlar aynı yıl sahiplerine teslim edilirken, üç motorlu model bir sonraki yıl çıkacak.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo