Lexus İlk Elektrikli Modeli UX 300e’yi Tanıttı

Ototeknikveri     24 Kasım 2019 05:26

Lexus ilk elektrikli otomobili UX 300e’yi (UX SUV’nin pilli elektrikli versiyonu) Çin’deki Guangzhou Otomobil Fuarı’nda tanıttı.

Lexus İlk Elektrikli Modeli UX 300e’yi Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hibrit teknolojisinin öncülerinden olmasına karşın, Lexus ve bağlı olduğu şirket Toyota bugüne kadar pilli elektrikli otomobillere fazla ilgi göstermediler. Şimdiyse iki firma da bu alandaki çalışmalarını hızlandırdı ve UX 300e Lexus’un ilk adımı oldu.

 

Geçen yıl çıkan yarı kompakt SUV’yi temel alan UX 300e, 201 hp (204 PS) elektrikli motor ve 54.3 kWh lityum iyon pil paketiyle geliyor. Tek şarjla azami sürüş mesafesi 400 km, bu da gayet yeterli. Pil paketinin zeminin altında konumlandırılması ağırlık merkezini düşürmeye yardımcı olurken, amortisörlerin gücünün optimize edilmesi gibi önlemlerle de birlikte daha iyi yol tutuş özellikleri sağlıyor.

 

Aerodinamik verimliliği artıran modele özel tekerleklerin ve “electric” logosunun dışında görsel bakımdan UX300e’yi yanmalı motorlu ve hibrit versiyonlardan ayıran bir şey yok. Lexus henüz teknik verileri açıklamadı ancak UX 300e’nin atak bir otomobil olacağını söyledi. Sürücüler Drive Mode Select ile performansı istedikleri gibi uyarlayabilecek, ayrıca dört farklı seviyede rejeneratif fren sunulacak. Mühendisler kabinde ses izolasyonu yaparken ortam seslerini ileten Active Sound Control (ASC) sistemiyle aynı zamanda doğal bir his vermişler.

 

Ayrıca özel bir uygulama ile sürücüler pilin şarj seviyesini ve otomobillerinin sürüş mesafesini akıllı telefonlarından kontrol edebilecekler. Uygulama otomobilin pilinin ne zaman tamamen dolacağını da gösterecek. Klima kontrolü, koltuk ısıtıcılar, camlardaki buz çözücüler gibi özellikler uygulama sayesinde uzaktan kontrol edilebilecek.

 

UX 300e Çin ve Avrupa’da 2020’de çıkacak. 2021 yılından itibaren Japonya’da da satışa sunulacak.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo