Yeni Audi E-Tron Sportback Şık ve Teknolojik

Ototeknikveri     24 Kasım 2019 09:00

Elektrikli crossover modeller Los Angeles Otomobil Fuarı'nın odak noktasını oluşturdu ve Audi de bu etkinliği yeni e-tron Sportback'i tanıtmak için kullandı.

Yeni Audi E-Tron Sportback Şık ve Teknolojik
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Temel olarak standart e-tron'un daha sportif bir versiyonu olan Sportback, elektrikli bir aktarma organına sahip şık bir crossover model.

 

Ön uç anında tanınabiliyor ve hafif platin gri bir Singleframe ızgaraya sahip. Sportif hava girişleri ve yeni dijital matris LED farlar ızgarayı çevreliyor. Farlar Audi için bir ilk ve bunlardan yansıtılan ışık “olağanüstü hassasiyet” ile kontrol edilebilecek küçük piksellere bölünüyor.

 

Audi, farların her birinin saniyede 5000 keze kadar açılıp kapanabilen birer mikro ayna içerdiğini söylüyor. Bu, farların istenen alanları inanılmaz bir doğrulukla aydınlatmalarını veya maskelemelerini sağlıyor. Daha ilginci, farlar duvara veya yere animasyonları yansıtabiliyor ve otomobilin önündeki alanı etkin bir şekilde “aydınlatılmış bir sahneye” dönüştürebiliyor.

 

Tabii ki, Sportback'in en belirgin özelliği coupe benzeri tasarımı. Standart model biraz sıkıcı olsa da, crossover versiyon eğimli ön camı ve tavanıyla farklı ve etkileyici. Bunu, entegre bir arka rüzgarlığa sahip sportif bir bagaj kapağı tamamlıyor.

 

Diğer önemli özellikler arasında ince arka lambalar, kaslı arka çamurluklar ve egzoz borularının yokluğuna dikkat çeken mütevazı bir difüzör bulunuyor. Model, antrasit gövde kaplamasıyla standart olarak geliyor, ancak müşteriler bunu gri ya da gövdeyle aynı renkte de tercih edebiliyor. Aynı şekilde, standart 19 inç jantlar, 22 inç seçeneğiyle değiştirilebiliyor.

 

Seçeneklerden bahsetmişken, S line versiyonu daha sportif ön tampon, arka rüzgarlık ve 20 inç jantlar sayesinde daha da agresif bir görünüme sahip. Pakette ayrıca spor ayarlı bir havalı süspansiyon ve S logolu aydınlatmalı kapı eşiği plakaları da var.

 

Aerodinamik stil ve dijital aynalar, S Line versiyonuna 0.25 hava sürtünme katsayısı kazandırıyor. Geliştirilmiş aerodinamik, elektrikli Sportback'in standart modelden yaklaşık 10 km daha uzağa seyahat edebileceği anlamına geldiği için bu önemli.

 

Şık ve İleri Teknolojili İç Mekan

Beklendiği gibi, stil adına bazı ödünler var. En belirgin değişiklik, 20 mm azalan arka koltuk tavan boşluğu. Bagaj kapasitesi, arka koltuklar katlandığında 1655 litre oluyor. Ön kısımda (normalde yanmalı motorun bulunduğu yerde) 60 litre kapasiteli bir bagaj daha var.

 

Bazı boyutlar değişse de, kabin anında tanınabilir görünümde. Yüksek teknolojiye sahip iç mekan 12,3 inç dijital gösterge grubu, 12,1 inç multimedya sistemi ve klima kontrolü ile konfor ayarlarına erişim sağlayan 8,6 inç bir ekran ile donatılmış.

 

Isıtmalı, havalandırmalı ve masaj fonksiyonlu ön koltukların yanı sıra ortam aydınlatması ve Bang & Olufsen lüks ses sistemi de dahil olmak üzere çeşitli ekstra seçenekler de sunulacak. Müşteriler ayrıca, uyarlanabilir hız sabitleyici, park yardımı, gece görüş yardımı ve çevre görüşü monitörü gibi çeşitli sürücü destek sistemleri sipariş edebiliyor.

 

355 HP'ye Kadar İki Güç Aktarma Sistemi

En üst donanım seviyesi e-tron Sportback 55 quattro, toplam 355 hp (265 kW) güç çıkışına sahip iki elektrikli motora güç veren 95 kWh pil paketiyle geliyor. Bu donanımla otomobil 6.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor. Azami hız ise 200 km. Otomobilin elektrikli sürüş mesafesi 466 km.

S modu seçildiğinde 8 saniye için elektrikli motorun güç çıkışı 402 hp (300 kW / 408 PS), tork değeri 664 Nm oluyor. Ekstra güç sayesinde, sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresi sadece 5,7 saniyeye düşüyor.

 

Biraz tasarruf etmek isteyen alıcılar, e-tron Sportback 50'yi tercih edebilir. Bu model daha küçük bir 71 kWh pil ve 308 hp (230 kW / 313 PS) güç çıkışı ve 540 Nm tork geliştiren daha az güçlü elektrikli motorlar kullanıyor.

 

Bu donanımla otomobil 6.8 saniyede 100 km/s hıza çıkıyor, azami hız ise 190 km/s ile sınırlı. Giriş seviyesinin elektrikli sürüş mesafesi 347 km.

 

30 dakikadan kısa sürede %80 şarj

Audi quattro dört tekerlekten çekiş ile ünlü olsa da, Sportback aslında çoğu zaman arka tekerlekten çekişli. Bu, verimliliği artırmaya yardımcı oluyor ve gerekirse dört tekerlekten çekiş anında devreye sokulabiliyor. Bu, araba buzlu koşullardayken ya da hızlı viraj alma gibi durumlarda kayma meydana gelmeden hemen önce bile olabiliyor.

Kullanıcılar 120 kW (Sportback 50) veya 150 kW (Sportback 55) DC hızlı şarj cihazı kullanarak otomobillerini 30 dakikadan daha kısa sürede % 80 şarj edebilecek Ancak, çoğu şarj işlemi evde yapılıyor ve Sportback, 230 volt bağlantıyla çalışan bir şarj cihazıyla standart olarak geliyor.

 

E-tron Sportback bu ay sona ermeden siparişe açılacak ve önümüzdeki baharda bir Avrupa lansmanı yapılacak. Almanya'da, fiyatlandırma 71.350 euro'dan başlayacak.

 

Yepyeni modeli vurgulamak için Audi, plazma mavisi bir dış cepheye, dijital yan aynalara ve özel 21 inç alaşım jantlara sahip bir “Edition One” versiyonu sunacak. Diğer öne çıkan özellikler arasında panoramik cam tavan, Bang & Olufsen ses sistemi ve Valcona deri döşeme sayılabilir.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo