2020 Honda City İlk Kez RS Versiyonuyla Geliyor

Ototeknikveri     26 Kasım 2019 10:19

Honda City yarı kompakt sedan beşinci nesliyle geri döndü. Yeni model tasarımı ve 2020 Jazz / Fit ile paylaştığı yeni platformuyla dikkat çekiyor.

2020 Honda City İlk Kez RS Versiyonuyla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bangkok’da Tayland Uluslararası Motor Fuarı’nda tanıtılan yeni Honda City daha sportif ve modern bir tasarım benimsiyor ve bu sayede markanın Insight ve Accord gibi daha büyük sedan modellerine yaklaşıyor.

 

Önceki nesillerden çok daha iyi görünen yeni model krom ön panjur, projektör farlar ve LED gündüz sürüş farları, LED arka lambalar, yeni 15 inç alaşım jantlar ve köpekbalığı yüzgeci anten ile geliyor.

2020 City iç mekanda daha geniş alan, daha konforlu koltuklar ve daha lüks özellikler sunuyor. 8 inç ekranlı Advanced Touch Display Audio multimedya sistemi Apple CarPlay ve Siri ses kontrolü desteği sunuyor. Ayrıca Multi-information Display (MID), otomatik klima kontrolü, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, Bluetooth bağlantısı gibi özellikler dikkat çekiyor. Müşteriler otomobillerini siyah kumaş ya da iki renkli fildişi – siyah kaplamalar, piyaho siyahı konsol ve krom kapı kolları ile alabiliyor.

2020 Honda City RS

İlk kez, yeni model daha sportif bir görünüm sunan RS donanım seviyesiyle geliyor. Bu versiyon daha agresif tamponlar, RS logolu parlak siyah ön panjur, LED farlar ve LED gündüz sürüş farları, LED sis lambaları, siyah ayna kapakları, RS logolu parlak siyah bagaj rüzgarlığı, yeni 16 inç alaşım jantlar, ayrıca özel Ignite Red kaporta boyasıyla sunuluyor. İç mekanda City RS kırmızı dikişli süet deri koltuklar ve kırmızı aydınlatmalı bilgi ekranı gibi özelliklere de sahip.

City RS diğer modellerden daha fazla güç çıkışı vadetmiyor. Tüm versiyonlar aynı 1.0 litre VTEC turbo üç silindirli benzinli 122 PS (120 hp) motorla geliyor. Honda yeni motorun önceki 1.5 litre motordan daha iyi sürüş performansı sunduğunu belirtiyor. 173 Nm torka sahip motor, bu bakımdan 1.8 litre bir motora eşit.

Şimdilik tek şanzıman seçeneği CVT. Direksiyon üzerinde vites değiştiricilerle gelen şanzıman, yedi vites simülasyonu arasında geçişe izin veriyor. Ortalama yakıt tüketimi 4.2 litre/100 km, CO2 emisyonu ise 99 g/km. Bu sayede City Euro 5 standartlarıyla uyumlu.

Güvenlik cephesinde yeni Honda City G-Con (G-Force kontrolü) kaporta yapısı, altı hava yastığı, ABS, EBD, Araç Stabilite Asistanı, Yokuş Başlangıç Asistanı ve Çok Açılı Arka Kamera ile geliyor. 2020 City Tayland’da 24 Aralık’tan itibaren bayilere gelecek ve başlangıç fiyatı 579.500 THB (19.170 dolar) olacak.

Son Güncelleme : 26 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo