Yeni Fotoğraflarla Mazda 2020 MX-30 Elektrikli Crossover

Ototeknikveri     29 Kasım 2019 03:54

Mazda başlıca Avrupa piyasalarında MX-30 için şimdiden siparişleri almaya başladı. Bu arada yeni modelden kapsamlı bir fotoğraf galerisi geldi.

Yeni Fotoğraflarla Mazda 2020 MX-30 Elektrikli Crossover
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi MX-30’un “saf, benzersiz Jinba Ittai sürüş deneyimi” yaşattığına dikkat çekti. CX-30, Mazda3 ile Skyactiv Vehicle Architecture platformunu paylaşıyor, ayrıca standart elektrikli G-Vectoring Control Plus (e-GVC Plus) özelliği performansta önemli rol oynuyor.

 

e-GVC Plus aracın yanıt tutarlılığını geliştirmek ve G kuvvetleri arasında kusursuz geçiş yapmak üzere tasarlanmış. Sistem hassas tork kontrolü ve sesle doğal geribildirim sağlıyor ve sürücünün otomobilin tam olarak ne yaptığını bilmesine imkan veriyor.

 

MX-30 crossover ile Mazda e-Skyactiv sürüş teknolojisini de piyasaya sürüyor. Elektrikli sürüş sistemi 35.5 kWh lityum iyon pille tek şarjda 200 km sürüş mesafesi sunuyor. Bu çok fazla gibi görünmeyebilir ancak Mazda yapılan çalışmalarda Avrupalı kullanıcıların çoğunun ortalama günlük sürüşünün 48 km civarı olduğunun tespit edildiğini belirtiyor.

 

Otomobil üreticisi elektrikli motorun detaylarını hala saklıyor ancak yeni modelle aynı güç aktarım organlarını kullanan e-TPV test prototipinin 105 kW (141 hp / 143 PS) güç çıkışı ve 265 Nm tork sağladığı biliniyor. Performans değerleri de henüz açıklanmadı ancak çok etkileyici olmaları beklenmiyor. Pilin şarj süresini de henüz bilmiyoruz, öte yandan Mazda 6.6 kW AC ya da DC ve CHAdeMO ya da COMBO standartlarıyla şarj yapılabileceği bilgisini veriyor.

 

Stil bakımından MX-30’un “insancıl modern” stil konsepti ve bağımsız, orta sütunsuz kapıları (önde 82 derece, arkada 80 derece açılma açısıyla) Kodo tasarım dili için yeni bir evrim anlamına geliyor. İç mekanın en önemli öğesi yüzer orta konsol ve onunla bütünleşik Mazda’nın ilk dokunmatik ekranlı klima kontrol paneli (7 inç boyutunda).

 

Kabin aynı zamanda geri dönüştürülmüş plastik şişelerden elde edilen lifler (kapılarda), ağaç kabuklarından alınan mantar (orta konsolda) ve lüks vintage suni deri (koltuklarda) gibi benzersiz çevre dostu materyallerle donatılmış.

 

Mazda MX-30’un ön satışları 2020’nin Mart ayında Avrupa piyasalarında başlayacak, teslimatlar yılın ikinci yarısından itibaren yapılacak. Elektrikli crossover için başlangıç fiyatı Almanya’da 33.990 euro civarında olacak.

Son Güncelleme : 29 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo