BMW Elektrikli MINI’leri Çin’de Great Wall ile Ortak Üretecek

Ototeknikveri     01 Aralık 2019 09:07

BMW ve Great Wall, Çin’de yeni ortak girişimleri Spotlight Automotive’i tanıttılar. Yeni şirket için kurulacak fabrikada elektrikli Mini modelleri üretilecek.

BMW Elektrikli MINI’leri Çin’de Great Wall ile Ortak Üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni fabrika Çin’in Zhangjiagang kenti yakınlarında kurulacak ve yıllık 160.000 adet araç üretim kapasitesine sahip olacak. Fabrikada elektrikli Mini modellerinin yanı sıra Great Wall için de elektrikli otomobiller üretilecek.

 

Yeni ortak girişim bünyesinde BMW ve Great Wall birlikte yeni elektrikli otomobiller de geliştirecek. İki firma şimdilik bununla ilgili daha fazla detay vermedi.

 

Mini’nin İngiltere’nin Oxford kentindeki ana fabrikası firmanın “kalbi ve evi” olarak tanımlanıyor. Yen Spotlight Automotive girişimiyse marka için ekstra kapasite ve esneklik sağlayacak. Yeni Mini Electric İngiltere’de üretilecek ve gelecek yılın başlarında satışa çıkacak.

 

Çin’deki yeni fabrika 716 milyon dolar yatırımla kurulacak ve inşaat 2020’de başlayacak. 2022’de fabrikanın inşaatı tamamlandığında 3000 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

 

BMW yönetim kurulu üyesi Nicolas Peter, yeni ortak girişim için “Bu ortaklık dünya piyasaları için daha çok sayıda ve daha çekici koşullarda MINI markalı elektrikli otomobiller üretmemizi sağlayacak. Bu MINI markası için önemli bir stratejik adım. Great Wall ile ortak girişim Çin piyasasının bizim için büyük önemini de kanıtlıyor.” diye konuştu.

 

BMW Çin’de Brilliance ile de bir ortak girişime sahip ve bu ortak girişim bünyesinde 2020’den itibaren pilli elektrikli iX3 üretilecek.

Son Güncelleme : 02 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo