2019 Mitsubishi L200 Hava Yastığı Olmayınca Çarpışma Testinde Sıfır Aldı

Ototeknikveri     04 Aralık 2019 04:18

Bir otomobilde hava yastığı bulunmaması onu çok büyük tehlikelere açık halde bırakıyor. Yapılan son testler de bunu bir kez daha gösterdi ve neden hava yastığının tüm ülkelerde yasal zorunluluk hale gelmesi gerektiğini kanıtladı.

2019 Mitsubishi L200 Hava Yastığı Olmayınca Çarpışma Testinde Sıfır Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Latin Amerika’da otomobil üreticileri için otomobillere hava yastığı koymak zorunlu değil. Latin NCAP testlerinde hava yastığı olmadan değerlendirilen Mitsubishi L200 şaşırtıcı olmayan şekilde Yetişkin Yolcu kategorisinde sıfır aldı, Çocuk Yolcu kategorisinde ise sadece 2 yıldız aldı.

 

Latin NCAP Genel Sekreteri Alejandro Furas, sonuçları şu şekilde değerlendirdi: “L200 sonuçları çarpıcı. Özellikle Mitsubishi gibi bir Japon markası için çarpıcı. Bizim için ve Latin Amerikalı tüketiciler için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Latin Amerikalı tüketiciler söz konusu olduğunda otomobil üreticilerinin ne kadar etik davrandıkları sorgulanmalı. Avrupa’da L200 için 7 hava yastığı ve ESC gibi güvenlik özellikleri standart olarak sunuluyor.” dedi.

 

Latin Amerika NCAP ayrıca bazı bayilerin “L200 çok sağlam bir yapıya sahip olduğu için hava yastığına gerek yok.” gibi gerçek dışı iddialarla göz boyadıklarına dikkat çekti.

 

Bu kötü test sonuçlarının ardından Mitsubishi yaptığı yorumda L200’ün standart donanımını Latin Amerika’da artıracağı sözünü verdi. Şubat 2020’den itibaren araca iki ön hava yastığı ve ön gergi düzeni ve yük sınırlandırıcılı emniyet kemerleri eklenecek. Öte yandan, Latin NCAP aracın bu ek donanımla da sadece iki yıldız alabileceğini düşünüyor. Araç hala baş koruması, yaya koruması ve ESC gibi özelliklerin zayıflığı nedeniyle kötü not alabilir.

 

Aynı grup içinde Latin NCAP Chevrolet Onix’i de test etti. Araç Yaya ve Çocuk Yolcu korumasında beş yıldız aldı.

Son Güncelleme : 04 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo