2021 Jaguar F-Type Tanıtıldı

Ototeknikveri     04 Aralık 2019 08:22

Jaguar crossover ve elektrikli otomobillere dört elle sarılıyor ancak henüz spor otomobillerden de vazgeçmiş değil. Bugün tanıtılan F-Type modeli de bunun kanıtı.

2021 Jaguar F-Type Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncellenen model eskisinden daha büyük ve pal peteği desenli ön panjura sahip agresif bir ön cepheyle dikkat çekiyor. Ön panjuru ince farlar ve sportif hava girişleri çevreliyor.

 

Modelin geri kalan kısımlarında büyük değişiklikler yok ancak alıcılar yeni bir kaput, yeniden stillenen tekerlekler ve güncellenen ön çamurluk hava girişleriyle karşılaşacak. Stil değişiklikleri arkada önceki yuvarlak çerçeveleri terk eden yeni arka lambalarla devam ediyor.

 

İç mekanda tanıdık özellikler var. Pek çok bileşen aynı şekilde devam ederken, yeni 12.3 inç dijital kontrol paneli ve Touch Pro multimedya sistemi dikkat çekiyor. Multimedya sistemi Android Auto ve Apple CarPlay desteğiyle geliyor. Multimedya sistemi şimdi havadan güncellee özelliğine de sahip.

 

Kaputun altında her beklentiye hitap edebilecek motor seçenekleri olacak. Giriş seviyesi turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli motor da bunlar arasında. Motorun güç çıkışı 296 hp (221 kW / 300 PS) ve tork değeri 400 Nm. Bu donanımla otomobil 5.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 250 km/s.

 

Daha fazla güç çıkışı isteyenler süperşarjlı 5.0 litre V8 motoru 444 hp (331 kW / 450 PS) güç çıkışı ve 580 Nm tork değeriyle alabilecek. Motor sekiz vitesli otomatik şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor. Bu donanımla otomobil 4.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor ve azami hızı 285 km/s.

 

En yüksek performansı arzu edenler ise F-Type R modeline yönelebilecek. Bu modelde 567 hp (423 kW / 575 PS) güç çıkışı ve 700 Nm tork değeri etkileyici. Bu donanımla otomobil sadece 3.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor, azami hız ise 299 km/s.

 

F-Type R aynı zamanda yeni adaptif amortisörler, yaylar, denge çubukları gibi özellikler ve öncekinden daha büyük 20 inç tekerleklerle geliyor.

 

Her iki V8 model de yeni Quiet Start (sessiz başlatma) fonksiyonuna sahip. Bunun için egzoz sistemine araba başlarken kapalı kalan elektrikli özel valfler eklenmiş.

 

Güncellenen F-Type İngiltere’de siparişe açıldı ve başlangıç fiyatı 54.060 sterlin.

Son Güncelleme : 04 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo