500 km Menzilli Hyundai Lafesta EV Çin’de Tanıtıldı

Ototeknikveri     06 Aralık 2019 01:45

Otomotiv dünyasının Los Angeles Otomobil Fuarı’na odaklandığı günlerde Hyundai Çin’de sessizce Lafesta elektrikli otomobili tanıttı.

500 km Menzilli Hyundai Lafesta EV Çin’de Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek yılın başlarında satışa çıkacak Lafesta EV standart modelden oldukça farklı “Sensous Sportiness” tasarımını kullanıyor. En belirgin değişiklikler bir ön panjurun bulunmadığı yeni ön cephede görülüyor.

 

Büyük bir Hyundai logosunu krom çerçeve ve LED farlar çevreliyor. Daha aşağıda yeni sis lambaları, dikey hava girişleri ve özgün tampon görülüyor.

 

Stil değişiklikleri arkada aerodinamik arka tampon ve otomobilin tüm genişliğine yayılan ince reflektörle devam ediyor. Model elektrikli olduğu için ikili egzoz sisteminin yerini difüzör almış. Otomobil aynı zamanda aerodinamik tekerlekler ve revize edilmiş renk paletine sahip. Renk seçenekleri arasında elektrikli modele özel “Shooting Star” da var.

 

Dış cephe stil değişiklikleri oldukça kapsamlıyken, kabinde daha az. Sürücüler düz dipli bir direksiyon simidinin arkasına oturuyor ve konsoldaki 7 inç dijital ekrana bakıyor. Sürücünün sağında 10.25 inç multimedya sistemi, en yakındaki şarj istasyonlarını gösteren, elektrikli otomobile özel navigasyon sistemiyle birlikte geliyor.

 

Diğer dikkat çeken özellikler arasında kablosuz akıllı telefon şarjı, siyah detaylar ve elektrikli vites seçici bulunuyor. Lafesta ayrıca bir ses tanıma sistemine sahip ve kullanıcılar panoramik açılır tavanı, penceleri ya da pek çok başka şeyi sesli olarak kontrol edebiliyorlar.

 

Lafesta bir dizi sürüş yardım sistemini de barındırıyor. Bunlar arasında Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı, İleri Çarpışma Kaçınma Asistanı, Güvenli Çıkış Uyarısı ve Arkadan Geçen Trafik Çarpışma Önleme Asistanı da bulunuyor. Model ayrıca alarm ve altı hava yastığıyla geliyor.

 

Hyundai performans özellikleri hakkında fazla bilgi vermedi ancak otomobilin 56.5 kWh pil paketi olduğunu ve 201 hp (150 kW / 204 PS) güç çıkışı, 310 Nm torka sahip elektrikli motorla geldiğini açıkladı. Bu donanımla otomobil tek şarjla 490 km gidebiliyor.

Son Güncelleme : 06 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo