Porsche’ye Göre Tesla Müşterileri Taycan’a Hücum Ediyor

Ototeknikveri     06 Aralık 2019 10:27

Tesla son yıllarda kendine çok sağlam bir takipçi kitlesi edindi ve firmanın yeni modelleri anında yüz binlerce ön sipariş alıyor. Yeni Cybertuck için de böyle oldu. Öte yandan Porsche gibi markaların yeni elektrikli modelleri Tesla’ya tehdit oluşturuyor.

Porsche’ye Göre Tesla Müşterileri Taycan’a Hücum Ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CNBC ile yaptığı bir röportajda, Porsche Kuzey Amerika CEO’su Klaus Zellmer Taycan’ın mevcut Tesla otomobil sahiplerinden şaşırtıcı derecede çok ilgi gördüğünü açıkladı. Yönetici bu konuda herhangi bir rakam vermedi ancak binlerce müşterinin Taycan ile yakından ilgilendiğini, Tesla’dan gelen müşterilerin en az Porsche’nin kendi müşterileri kadar çok olduğunu belirtti.

 

Aslında bu ilgi şaşırtıcı değil çünkü ABD’de şu anda az sayıda premium elektrikli model var. Tesla’nın modellerinin yanı sıra elektrikli modellerin çoğu crossover tipinde. Tesla müşterilerini çekmenin yanı sıra, Zellmer firmanın Audi, BMW ve Mercedes gibi lüks otomobil markalarından da müşteri çektiğini açıkladı. Yeni modele ilgi gösterenlerin yarısı ise mevcut Porsche otomobil sahiplerinden oluşuyor.

Porsche durumdan memnun ve Tesla’dan müşteri çalmak zaten başarılı olması beklenen yeni modelle ilgili umutları daha da artırdı. Elbette ilgi her zaman büyük satış rakamları anlamına gelmiyor ancak Zellmer bu konuda endişeli değil. Yönetici Taycan’ın yepyeni bir model olduğunu ve ne kadar satarsa satsın firmanın yıllık rakamlarına katkı sağlayacağını söyledi.

 

Kaç Tesla müşterisinin Porsche’ye geldiğini görmek ilginç olacak. Audi e-tron ve Jaguar I-Pace ABD’de beklendiği kadar etki yaratmadı. Taycan umutları boşa çıkartmazsa bu yeni elektrikli modeller hazırlamak isteyen diğer firmalara da iyi örnek olabilir.

Son Güncelleme : 06 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo