Şimdilik Güney Amerika’da, Avrupa’ya da Gelecek: Volkswagen Nivus

Ototeknikveri     08 Aralık 2019 02:45

Volkswagen yeni Nivus crossover coupe modelinden ilk teaser videosunu yayınladı.

Şimdilik Güney Amerika’da, Avrupa’ya da Gelecek: Volkswagen Nivus
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

“Şehirli Coupe” olarak nitelendirilen model şık bir crossover ve “piyasada devrim yaratarak 2020’de yeni bir segment açmayı” vadediyor.

 

Firma model hakkında fazla bilgi vermedi ancak teaser’lar otomobilin geniş bir alt hava girişi ve onu çevreleyen üçgen sis lambalarıyla geleceğini gösteriyor. Otomobilde geriye yatık farlar ve entegre LED gündüz farları da var.

 

Eğimli ön cam ve eğimli tavan dikkat çekiyor. Ayrıca bagaj kapağında rüzgarlık, geniş arka lambalar ve vurgulu bir omuz çizgisi otomobilin tasarımını tamamlıyor.

Volkswagen detaylarla ilgili şimdilik ağzını sıkı tutsa da, daha önce modelin tamamen Brezilya’da geliştirildiğini ve sportif bir yaklaşımla yüksek sürüş pozisyonunu birleştirdiğini söylemişti. Model ayrıca crossover coupe modelleri demokratize etmeyi ve geniş kitleler için ulaşılabilir fiyatlarla sunmayı amaçlıyor.

Sportif sürüşün yanı sıra Nivus ayrıca yepyeni bir multimedya sistemiyle sunulacak. Sistem sezgisel bir kullanım, geniş kişiselleştirme seçenekleri ve üst düzey bağlanabilirlik imkanı verecek.

 

Modelin MQB platformunu kullanacağı da hakkında bilinen az sayıdaki detaydan birisi. Gelecek yıl Brezilya’daki lansmanın ardından yeni model Avrupa’da da üretilecek.

Brezilya modeli 1.0 litre TSI motor ve önden çekişli sürüş sistemiyle sunulacak. Önden çekiş biraz hayal kırıklığı ancak altı vitesli otomatik şanzımanla eşleştirildiğinde, motor 126 hp (94 kW / 128 PS) güç çıkışına sahip olacak. Altı vitesli manuel seçeneği de mevcut ancak daha düşük 114 hp (85 kW / 116 PS) güç çıkışıyla gelecek.

Son Güncelleme : 08 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo