BMW ve Hyundai’ye Hacker Saldırısı

Ototeknikveri     10 Aralık 2019 12:34

BMW’nin Vietnamlı VinFast firmasıyla yaptığı anlaşma onu ticaret sırlarını çalmaya çalışan hacker’ların bir hedefi haline getirdi.

BMW ve Hyundai’ye Hacker Saldırısı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bayerischer Rundfunk’a göre, OceanLotus olarak bilinen bir hacker grubu geçtiğimiz aylarda BMW’yi hedef aldı. Operasyonun bir parçası olarak hackerlar Cobalt Strike adlı bir araç kullandı ve gizli bilgileri çalmaya çalıştı.

 

BMW’nin güvenlik uzmanları olayı fark ederek raporladı ve aylar süren bir takip başlattı. Nihayet bu ay hacker’ların erişimi engellenebildi. Firmanın güvenlik uzmanlarından birinin açıklamasına göre saldırganlar amaçlarına ulaşamadı ve firmanın bazı sunucularına erişim sağlasalar da önemli bilgleri alamadılar. Saldırganlar, BMW’nin Münih’teki merkezindeki sistemlere erişim sağlayamadılar.

 

BMW olayla ilgili daha fazla bilgi vermedi ancak “Sistemlerimize dışarından izinsiz girişi engelleyecek yapılar ve işlemler entegre ettik, bir olay olduğunda artık çok hızlı şekilde tespit edebileceğiz ve verilen zararı düzeltebileceğiz.” dedi.

 

OceanLotus grubu 2014’ten beri faaliyet gösteriyor Vietnam devleti tarafından desteklenen bir hack grubu oldukları düşünülüyor. Bu bağlantı kanıtlanamamış olsa da, grup çoğunlukla Vietnam hükümetinin tehdit ya da rakip olarak algıladığı hedeflere saldırıyor.

 

Söz konusu grubun Hyundai’yi de hedef aldığı söyleniyor ancak bu olayın nasıl sonuçlandığına dair herhangi bir bilgi yok. Başka otomotiv firmalarının da etkilenip etkilenmediği henüz bilinmiyor.

 

BMW’nin başına gelen son hack olayı aslında sürpriz sayılmaz. FBI kısa süre önce otomobil firmalarını uyararak, “fidye yazılımları, gizli bilgilerin ele geçirilmesi ve şirket ağlarına izinsiz erişim” gibi saldırıların yaşanabileceğini belirtmişti. FBI aynı zamanda bu saldırıların pek çoğunun başarılı olduğunu ve hacker’ların gizli bilgileri ele geçirdiğini, yasa dışı para transferleri yaptıklarını ve fidye aldıklarını söylemişti.

Son Güncelleme : 10 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo