Çinliler ve Avrupalılar Elektrikli ve Otonom Arabalara Daha Sıcak Bakıyor

Ototeknikveri     10 Aralık 2019 12:55

Yeni yapılan bir çalışma Çin ve Avrupa’daki tüketicilerin elektrikli otomobillere ve otonom sürüş teknolojilerine ABD’li tüketicilerden çok daha olumlu baktıklarını ortaya koydu.

Çinliler ve Avrupalılar Elektrikli ve Otonom Arabalara Daha Sıcak Bakıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çalışma OC&C Strategy Consultants tarafından gerçekleştirildi ve Reuters’e göre, Çinli katılımcıların %90’ı kesinlikle bir elektrikli otomobil alabileceklerini söyledi. Almanya, Fransa ve İngiltere’de ise aynı cevabı veren katılımcıların orası %64 ile %77 arasında değişti. ABD’de elektrikli otomobil satın alacağını söyleyenlerin oranı %50’ye yaklaştı.

 

Ayrıca Çinli tüketicilerin %90’ı tamamen paylaşımlı mobilite seçeneklerine açık olduklarını belirtti. Avrupalı ve ABD’li tüketiciler ise çoğunlukla otomobillerinin tek sahibi olmak istediklerini söyledi. Avrupa ve ABD’li tüketiciler bir otomobile sahip olmayı önemli bir statü sembolü olarak görüyor, ayrıca paylaşımlı otomobil kullanımından daha rahat olduğunu düşünüyor.

 

Otonom sürüş teknolojileri için de benzer sonuçlar çıktı. Batılı tüketicilerin neredeyse üçte biri otonom arabalara güvenmediklerini söylerken, Çinli tüketicilerin sadece %4’ü aynı cevabı verdi.

 

OC&C Strategy Consultants 2019 yılının Mart ve Nisan aylarında çalışmayı 2000 katılımcıyla gerçekleştirdi.

 

Tüketiciler otonom arabalara olan güvensizliklerini ilk kez belirtmiyor. Amerikan Otomobil Derneği’nin geçtiğimzi aylarda yaptığı çalışmada da kullanıcıların %71’i bu tip otomobillere güvenmediğini söylemişti. Batılılar henüz otomobillerinin kontrolünü yapay zekaya devretmeye hazır görünmüyor.

Son Güncelleme : 10 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo