General Motors Rusya’dan Çekiliyor

Ototeknikveri     10 Aralık 2019 07:53

General Motors yavaş ancak emin adımlarla global operasyonlarını küçültüyor. Bu kapsamda Amerikalı firma Chevrolet Niva SUV’yi üreten GM – AvtoVAZ ortak girişimindeki %50 hissesini satmaya karar verdi.

General Motors Rusya’dan Çekiliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Rusya’daki ortak girişimde General Motors’un hissesi diğer ortak olan Renault’ya bağlı AvtoVAZ’a satılacak. Sonuç olarak ortak girişim artık tamamen AvtoVAZ Grubu’na ait bir firma olacak ve General Motors’un üretici olarak Rusya’da varlığı kalmayacak.

 

Anlaşmaya göre Rusya’daki Togliatti fabrikası Nica modelini Chevrolet markasıyla üretmeye devam edecek. Daha sonra modele Lada logosu eklenecek. Böylece üretici serisinde iki Niva modeline sahip olacak. Lada daha eski Niva modelini Rusya’da Lada 4x4 olarak satıyor. General Motors – AvtoVAZ ortak girişimi de sonuç olarak yeniden isimlendirilecek.

 

AvtoVAZ’dan yapılan açıklamada her iki firmanın çalışanları için herhangi bir değişiklik olmayacağı açıklandı. Ayrıca tedarikçiler ve Niva’yı satan bayilerle mevcut kontratlar da değişim sürecinde geçerliliğini koruyacak. Anlaşmanın finansal şartları açıklanmadı. Chevrolet Niva’nın 2015 yılında testlerde görüntülenen halefinin kaderinin ne olacağından da açıklamada bahsedilmedi.

 

2001’de açılan Togliatti fabrikası yılda 100.000 araç üretim kapasitesine sahip ve AvtoVAZ’ın aynı şehirdeki ana üretim tesisine yakın konumda bulunuyor. Fabrikada Sovyet döneminin Lada Niva otomobilinin General Motors ortaklığında modernize edilmiş versiyonu Chevrolet Niva üretiliyor.

 

General Motors Rusya’daki ortak girişimde hissesini devretmenin yanı sıra Opel markasını PSA Grubu’na satmadan önce Rusya’dan çekmiş ve pek çok ana akım Chevrolet modelini de ülkede satmayı durdurmuştu.

Son Güncelleme : 10 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo