2021 Mercedes-Benz GLA Genç ve Dinamik

Ototeknikveri     12 Aralık 2019 04:57

Mercedes yeni ikinci nesil GLA’yı tanıttı. Yeni model Audi Q2 ve Ford Focus Active gibi küçük crossover modellerle rekabet edecek. Model ayrıca yeni GLB’ye katılarak daha geleneksel SUV biçimli Audi Q3 ve BMW X1’i de zorlayacak.

2021 Mercedes-Benz GLA Genç ve Dinamik
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sonuç olarak tüm bu kompakt boyutlu modeller firmaların yarattığı niş segmentlere aldırmadan müşteriler tarafından karışık şekilde satın alınıyor.

 

Mercedes’e göre yeni GLA selefinden 10 cm daha yüksek, garip şekilde otomobil daha kısa ve geniş, dolayısıyla yuvarlak hatlı bir görünümü var. Genel olarak otomobil yükseltilmiş bir kompakt hatchback görünümünü koruyor.

 

Boyutlara geri dönecek olursak, yeni GLA 4410 mm uzunluğunda, 1834 mm genişliğinde, 1611 mm yüksekliğinde ve 2729 mm aks mesafesi var. Selefinden 14 mm daha kısa, 30 mm daha geniş ve 104 mm daha yüksek otomobilin aks mesafesi de 300 mm uzamış.

 

Çok az daha kısa arka baş mesafesi ve ön bacak mesafesi sunmasına rağmen yeni 2021 Mercedes GLA öncekinden daha gneiş bir otomobil. Arka bacak mesafesi 116 mm artmış.

 

Mercedes bunun GLB’nin yaşam tarzı odaklı kardeşi olduğunu söylüyor ve Alman firmanın hesaplarına göre GLA en popüler kompakt modellerden birisi haline gelecek.

 

İç mekanda müşteriler Mercedes’in popüler bağımsız ekranının iki farklı versiyonu arasında seçim yapabilecek, MBUX sistemi için iki adet 7 inç ekran ya da iki adet 10.25 inç ekran alınabilecek. Buna baş üstü ekranı, artırılmış gerçeklik özellikli uydu navigasyon, sesli kontrol ve benzeri pek çok özellik de eşlik edecek. Sürüş Yardım Paketi ise şunları içeriyor: Aktif Mesafe Asistani Distronic, Aktif Sürüş Asistanı, Aktif Hız Sınırı Asistanı, Rota temelli hız ayarı, Kaçınma Manevrası Asistanı, Aktif Şerit Koruma Asistanı, Aktif Kör Nokta Asistanı, Aktif Fren Asistanı, çapraz trafik fonksiyonu ve PRE-SAFE Plus sistemi.

 

Dikkat çeken bir özellik de GLS’dekine benzer Car Wash fonksiyonu. Bu sistem dış aynaları katlıyor, pencereler ve açılır tavanın kapalı olduğundan emin oluyor ve ön cam sileceklerini devre dışı bırakıyor. Böylece otomobil yıkamaya hazırlanmış oluyor.

 

Yeni GLA, eğer kullanıcı tercih ettiyse, Mercedes’in 4MATIC dört tekerden sürüş sistemiyle üstün performans sunuyor. 4MATIC GLA ile birlikte Off-Road Paketi de otomobile ekleniyor ve böylece ilave bir sürüş modu daha geliyor.

 

Motor seçeneklerine baktığımızda ise, ABD’de 2.0 litre 4 silindirli benzinli motorla (221 hp) GLA 250 ya da GLA 250 4MATIC alınabilecek. 8 vitesli otomatik şanzıman yardımıyla GLA 250 8.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 209 km/s. Mercedes-AMG GLA 35 versiyonu ise 302 hp gücünde ve 400 Nm tork ile geliyor. Bu donanımla otomobil 5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

 

Avrupa’da AMG versiyonunun yanı sıra GLA 200 modeli de tercih edilebilecek. Bu modelde 1.3 litre benzinli motor 163 PS (160 hp) güç çıkışı ve 250 Nm tork ile geliyor. Söz konusu donanımla otomobil 8.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor. Dizel versiyon için detaylar daha sonra açıklanacak.

 

Yeni 2021 Mercedes GLA, 2020 yazında showroom’larda olacak.

Son Güncelleme : 12 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo