Tam Elektrikli Bir Ferrari? 2025’e Kadar Beklemelisiniz

Ototeknikveri     13 Aralık 2019 08:42

Ferrari ilk elektrikli modelini 2025’e kadar çıkartmayacak. Firmanın CEO’su Louis Camilleri’ye göre teknoloji henüz tam olarak hazır değil.

Tam Elektrikli Bir Ferrari? 2025’e Kadar Beklemelisiniz
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ferrari bir elektrikli modelin bahsini en son açtığında bunun 2022’de gelebileceğini söylemişti. Analistler ise en erken 2023 tahmininde bulunmuştu. Camilleri ise son açıklamasında bu tarihi daha da ileri çekti.

 

Camilleri habercilere “Pil teknolojisi henüz istediğimiz aşamada değil. Hala otonomi, hız ve şarj bakımından bazı problemler var. Elbette eninde sonunda bir elektrikli otomobil çıkartacağız ancak bu 2025’ten sonra olacak, kısa vadede değil.” dedi.

 

Yönetici ayrıca firmanın tam elektrikli bir grand tourer için çalışmalar ve araştırmalar yürüttüğünü, yakın vadede ise daha çok hibrit otomobillere odaklanacaklarını ekledi. Geçtiğimiz aylarda Ferrari ilk seri üretim hibrit modeli SF 90 Stradale’yi tanıtmıştı.

 

İtalyan otomobil üreticisi 2022 itibariyle sattığı otomobillerin %60’ının hibrit, hidrojen ya biyoyakıt gibi alternatif enerji kaynaklarına sahip olmasını hedefliyor.

 

Firma yetkilileri farklı güç aktarım sistemlerini araştırdıklarını ve hangisinin Ferrari’nin gelecek vizyonu açısından en verimli ve etkin olacağına baktıklarını belirtiyor.

 

Ferrari bu yıl beş yeni model tanıttı: SF 90 Stradale, F8 Tributo, F8 Spider, 812 GTS ve Roma. Önümüzdeki dört yılda ise ondan fazla yeni model daha gelecek. Bunlardan birisi de heyecanla beklenen Purosangue SUV olacak. Bu modelin 2022’de tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 14 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo