Opel Özel Müşteriler İçin Corsa-e Elektrikli Ralli Otomobilini Hazırlıyor

Ototeknikveri     13 Aralık 2019 08:48

Opel Corsa-E Rally pilli elektrikli ralli otomobili Almanya’daki Dudenhofen Center’da test etmeye başladı.

Opel Özel Müşteriler İçin Corsa-e Elektrikli Ralli Otomobilini Hazırlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Corsa-E Rally konseptiyle otomobilin 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ön gösterimi yapılmıştı. O zaman konsept formunda olan elektrikli yarış otomobili artık prototiplerle test aşamasına ulaştı.

 

Opel Motorsport yöneticisi Jorg Schrott, otomobil için “Daha önceden örnek alabileceğimiz bir elektrikli ralli otomobili deneyimi yok. Dolayısıyla başlangıçta hesaplamalara ve simülasyonlara güvenmek zorundaydık. Şimdi testleri yaptıkça bunların yerini gerçek veriler alıyor. Ayrıca pilin ısı yönetimi, yazılımların adaptasyonu gibi konulara odaklanıyoruz. Programımızın sorunsuz bir şekilde ilerlediğini açıklamaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

 

Elektrikli yarış otomobli gücünü 136 PS (134 hp / 100 kW) güç çıkışı ve 260 Nm tork üreten elektrikli motordan alıyor. Pil ise üretim modeliyle aynı. 50 kWh kapasiteli pil 337 km sürüş mesafesi sağlıyor. Ralli için optimize edilen otomobilde üç sürüş modu var: Yarış, Yağmur ve Ekonomi.

 

İlk mod motorun tam gücünün ve torkunun kullanılmasına imkan veriyor ve en az 60 km sürüş mesafesi sağlıyor. İkinci mod tork eğrisini kaygan yüzeylere adapte ediyor. Sonuncusu ise enerji tasarrufu teknolojisiyle geliyor.

 

Alman firma otomobilin şasisinde yarış için ince ayar yapacak ve gelecek ay gerçek ralli ortamlarını simüle edecek. 2020/2021 sezonu için 20 adet Corsa-e Rally üretilecek, bunların 15’i yaz aylarında teslim edilecek ve ilk test etkinliğini Temmuz’da olacak.

Son Güncelleme : 14 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo