Suzuki Yeni 48 volt Hibrit Swift Sport, Vitara ve SX4 S-Cross Modellerini Duyurdu

Ototeknikveri     15 Aralık 2019 02:23

Suzuki gelecek yıl yeni 48 volt kendinden şarjlı hibrit sistemini tanıtacak. Yeni sistem Swift Sport, Vitara ve SX4 S-Cross modellerinde bulunacak.

Suzuki Yeni 48 volt Hibrit Swift Sport, Vitara ve SX4 S-Cross Modellerini Duyurdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi yeni hibrit sistemin %20 daha düşük CO2 emisyonu, daha fazla tork ve %15 daha iyi yakıt ekonomisi sağlayacağını belirtiyor.

 

Yeni 48 volt hibrit sistem doğrudan mevcut 1.4 litre Boosterjet motorun yerini alacak ve daha fazla güç çıkışı sunacak. Öte yandan, firma henüz güç çıkışı ve tork değerlerini açıklamadı.

 

Yeni geliştirilen sistem hafif bir tasarıma sahip. Firma sistemin ağırlığının 15 kg’dan daha az olacağını söylüyor. Sistemde 48 volt lityum iyon pil, entegre marş jeneratörü (ISG) ve 48V – 12V dönüştürücü bulunuyor. Yeni donanım, güncellenen K14D Boosterjet motora adapte edilecek.

ISG kayış tahrikli ve 2000 devir/dakika’dan itibaren 235 Nm ekstra tork ile benzinli motora destek olacak. Dönüştürücüyle birlikte pil ön koltukların altında konumlandırılacak ve böylece daha iyi ağırlık dağılımı sağlanacak. Yeni çıkacak 48V kendinden şarjlı hibrit sistem aynı zamanda 16 km/s altındaki şehir içi hızlarda sadece elektirkli sürüşe imkan vererek yaktı tasarrufunu daha da artıracak.

Suzuki Swift Sport, Vitara ve S-Cross modellerinin yeni 48 volt hibrit versiyonlarının detaylarını çıkış tarihi olan Mart 2020’ye kadar açıklayacak.

Son Güncelleme : 15 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo