PEUGEOT - CİTREON BİRLİKTELİĞİ PSA'YA YENİ ORTAK; DOEFENG (DFM)

Ototeknikveri     19 Şubat 2014 09:02

Çin'in önemli otomobil grubu Dongfeng Motor, PSA Grubu’dan yüzde 14 hisse aldığı bildirildi.

PEUGEOT - CİTREON BİRLİKTELİĞİ PSA'YA YENİ ORTAK; DOEFENG (DFM)
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin'in önemli otomobil grubu Dongfeng Motor'un, PSA Grubu’dan Fransa Devleti’nin ve Peugeot ailesinin hisselerine eşdeğer şekilde yüzde 14 hisse aldığı bildirildi. Grubun Dongfeng Motor ile ortaklığın güçlendirilmesi, 3 milyar Euro sermaye arttırımı, grubun yönetimi şirkette eşit hisseye sahip üç ana hissedar ile güçlendirilmesi ve PSA Grubu Banque PSA Finance Bankası’nın güçlendirilmesi olmak üzere 4 tane operasyonel projesi bulunuyor. PSA Grubu'nun Çin'de 20 yıllık bir müttefiki olan Dongfeng, 2009 ile 2013 arasında grup satışlarının ikiye katlanmasında önemli rol oynadı. Çin’de ve Asya’da başrol oynamak için güçlendirilmiş bir ortaklık hedefleyen PSA ve Doefeng, 2020 yılına kadar grubun yıllık satışlarının 500 binden 1,5 milyona çıkararak üçe katlanması amaçlıyor. 
 
Toplam cirosu 2012 yılına göre yüzde 2,4 azalarak 54,1 milyar Euro, otomobil bölümünün cirosu ise yüzde 4,8 azalarak 36,5 milyar Euro olarak gerçekleşen PSA Grubu'nun cari faaliyet neticesi 177 milyon Euro, otomobil bölümünün cari faaliyet neticesi ise 1 milyar 42 milyon Euro zararla kapandı. PSA Grubun 2012'de 3 milyar Euro olan nakit tüketimi 426 milyon Euro azaltıldı ve 31 Aralık 2013 itibariyle de net borcu 4 milyar 148 milyon Euro oldu.
 
Grup, 2014 yılında Avrupa otomobil pazarında yüzde 2 oranında, Çin’de yüzde 10 oranında bir artış, Latin Amerika pazarında ise yüzde 2 oranında bir düşüş olmasını, Rusya pazarının ise sabit kalmasını bekliyor. Avrupa dışındaki satışları özellikle Çin'de çok iyi performans ile toplam dünya satışlarının yüzde 42'sine ulaşan PSA Grup 2015 yılında toplam satışlarının yüzde 50’sini Avrupa dışında gerçekleştirmeyi hedefliyor.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen PSA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Philippe Varin,  Avrupa'da otomobil sektörü açısından oldukça zorlu yıllardan geçtiklerini belirterek, "Güçlü yeniden yapılanma önlemlerinin ve 2013 yılında hedeflerini aşan yeni model lansmanlarının artık meyvelerini toplamaya başlıyoruz. Özellikle Çin'de kaydedilen mükemmel performans ile uluslararası büyüme sürecimiz devam ediyor. Herkesin olağanüstü şekilde seferber olması Avrupa'da toparlanma sürecinin temellerini atmamızı ve karlı büyüme sürecine geri dönmemizi sağladı. Bugünkü yapılan duyurularımız ile endüstriyel ve ticari açıdan iddialı bir proje ve sağlam finansal olanaklarımız sayesinde Grubumuza yeni bir ivme kazandırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme : 19 Şubat 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo