Opel Grandland X Plug-in Hibrit Çıktı

Ototeknikveri     16 Aralık 2019 10:21

Opel Grandland X SUV şimdi önden çekişli ve iki plug-in hibrit versiyonla geliyor.

Opel Grandland X Plug-in Hibrit Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni PHEV Grandland X Hybrid, geçtiğimiz aylarda Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan mevcut dört çekişli versiyona katılıyor. Dört çekişli versiyon toplam 300 PS (296 hp) güç çıkışıyla gelirken, önden çekişli versiyon 224 PS (221 hp) güç çıkışı ve 360 Nm tork üretiyor.

 

Yeni model 180 PS (178 hp) 1.6 litre turboşarjlı dört silindirli benzinli motor ve bir 110 PS (109 hp) elektrikli motoru (dört çekişli versiyonda iki elektrikli motor bulunuyor) birlikte kullanıyor. Bunlara elektrikli sekiz vitesli otomatik şanzıman ve 13.2 kWh lityum iyon pil eşlik ediyor.

Yanmalı motor daha çok orta ve yüksek hızlarda devreye girerken, elektrikli motor düşük ve orta hızlarda kullanılabiliyor. Tamamen elektrikli sürüş mesafesi 57 km. Muhtemelen biraz daha hafif olması sebebiyle sürüş mesafesi dört çekişli versiyondan 5 km daha uzun.

Almanya’da günlük otomobil kullanımı genelde 50 km’yi geçmiyor, dolayısıyla Opel Grandland X Hybrid’in çoğu kişi tarafından sürekli olarak elektrikli modda kullanılabileceğini belirtiyor. Opsiyonel 7.4 kW şarj ile pili şarj etmek iki saatten kısa sürüyor.

Citroen C5 Aircross Hybrid ile paylaşılan sürüş sistemi üç farklı mod sunuyor: Elektrikli, Hibrit ve Spor. Elektrikli mod zaten kendini açıklıyor, Hibrit mod otomobilin o an için en verimli ve etkin motoru otomatik seçmesini sağlıyor, Spor modunda yanmalı motor ve elektrikli motordan aynı anda faydalanılıyor.

Spor modunda Grandland X Hybrid 8.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor ve azami hız 225 km/s. Yeni plug-in hibrit model için fiyatlar Almanya’da 43.400 euro’dan başlıyor.

Son Güncelleme : 16 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo