2021 Kia Optima 4x4 286 HP GT Versiyonla Geliyor

Ototeknikveri     18 Aralık 2019 08:31

Kia 2021 Optima modelini Güney Kore’de geçen ay tanıtmıştı. Firma şimdi yenilenen sedan modelin detaylarını yayınladı.

2021 Kia Optima 4x4 286 HP GT Versiyonla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia Optima bir dizi Smartstream benzinli motor seçeneğiyle sunulacak. Kuzey Amerika ve Güney Kore’de turboşarjlı 1.6 litre dört silindirli motor 178 hp (132 kW / 180 PS) güç çıkışı ve 265 Nm torkla gelecek.

 

Bazı piyasalarda Kia iki farklı 2.0 litre motor sunuyor. Bunlardan birisi çok noktalı enjeksiyon özelliğine sahip ve 150 hp (112 kW / 152 PS) güç çıkışı, 192 Nm torkla geliyor. Diğer 2.0 litre motor ise sürekli değişken valf kaldırma teknolojisine sahip ve 158 hp (118 kW / 160 PS) güç çıkışı, 196 Nm tork ile sunuluyor. Daha büyük 2.5 litre Gdi motor da seçenekler arasında ve güç çıkışı 191 hp (143 kW / 194 PS), tork değeri 246 Nm.

 

Kuzey Amerika için büyük haber turboşarjlı 2.5 litre 286 hp (213 kW / 290 PS) motorlu Optima GT versiyonu. Motor, sekiz vitesli çift debriyajlı şanzımanla gelecek ve bu donanımla otomobil 6.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşacak.

 

Diğer motorlar altı ya da sekiz vitesli otomatik şanzımanla gelecek. Firma aynı zamanda hibrit versiyon için de planları olduğunu açıkladı ancak detayları vermedi.

 

Eğer Optima GT yeterince heyecan verici değilse, Kia aynı zamanda yeni dört tekerlekten çekişli sürüş sistemini de açıkladı. Firma fazla ayrıntı vermedi ancak sistemin sürücü komutları ve yol koşullarına göre gücü arka aksa aktarabileceğini belirtti.

 

Yeni ve iddialı görünüm

Optima Kuzey Amerika, Avrupa ve Güney Kore’deki stüdyolarda geliştirilen sportif bir dış cepheye sahip. Ön kısım otomobilin bütün genişliğine yayılan kaplan burnu tipi ön panjurla çok daha agresif. Ön panjuru LED farlar ve yeni “kalp atışı” formunda gündüz sürüş ışıkları çevreliyor.

 

Sportif stil arka kısımda da eğimli arka cam, eğimli tavan ve yandan bakıldığında ileri atılan bir görünüm veren dinamik camlı kısımlarla devam ediyor. Arkada ikili egzoz sistemi, sportif arka tampon ve entegre rüzgarlık da dikkat çeken özellikler arasında. Bu kısımda aynı zamanda LED ışık çubuğu bulunuyor. Otomobil 16 – 18 inç arasında değişen boyutlarda tekerleklerle geliyor.

 

Optima GT güçlü motoruyla uyumlu daha agresif bir tasarıma sahip. Değişiklikler arasında sportif tamponlar ve daha büyük 19 inç alaşım jantlar da bulunuyor.

 

2021 Optima, öncekinden daha uzun, daha alçak ve daha geniş. Modelin toplam uzunluğu 4905 mm, genişliği 1860 mm, yüksekliği 1445 mm. Aks mesafesi 45 mm artarak 2850 mm olmuş.

 

Kabine geçtiğimizde, sürücüler burada daha yüksek kaliteli materyallere ve modern teknolojiye sahip yepyeni bir kokpitle karşılaşıyor. Daha üst donanım seviyelerinde sürücüler düz dipli direksiyon simidinin arkasına oturuyor ve karşılarında 12.3 inç dijital kontrol paneli bulunuyor. Sağda ise geniş ekranlı 10.25 inç multimedya sstemi yer alıyor.

 

Diğer dikkat çeken özellikler arasında 8.0 inç baş üstü ekranı, 12 hoparlörlü Bose ses sistemi ve Mood Lighting ambiyans aydınlatması sistemi sayılabilir. Optima aynı zamanda ahşap yüzeyler, metalik detaylar ve ses tanıma teknolojisine sahip.

 

Teknolojiden bahsetmişken, otomobildeki sürüş yardım sistemleri de göz dolduruyor. Ön çarpışma kaçınma asistanı, kör nokta çarpışma kaçınma asistanı ve çevre görünümlü kör nokta monitörü bunlar arasında bulunuyor. Modelde aynı zamanda akıllı seyir kontrolü, sürücü dikkat uyarısı ve otoban sürüş asistanı yer alıyor. Özellikler, arkadan geçen trafik çarpışma kaçınma asistanı, arka kamera ve otopark çarpışma kaçınma asistanı ile tamamlanıyor.

 

Optima 2. seviye yarı otonom sürüş sistemi ve uzaktan akıllı park asistanıyla geliyor. Kullanıcılar anahtarlık üzerinden otomobili otonom şekilde ileri ve geri hareket ettirebiliyor. Kia sistemin özellikle dar park alanlarında faydalı olacağını belirtiyor.

 

Yenilenen Optima 2020’nin ilk yarısında piyasaların pek çoğunda satışa çıkacak. Önümüzdeki aylarda otomobilden daha fazla detay gelecek.

Son Güncelleme : 18 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo