Ferrari Yeni Roma Grand Tourer’i Detaylandırdı

Ototeknikveri     22 Aralık 2019 06:43

Ferrari yeni Roma’yı geçen ay tanıtmıştı. Şimdi de grand tourer versiyonun detayları ortaya çıktı.

Ferrari Yeni Roma Grand Tourer’i Detaylandırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Klasik GT’leri hatırlatacak şekilde tasarlanan Roma köpekbalığı burnu tipinde ön fasya, minimalist ön panjur, LED farlar ve yatay ışık şeritleriyle dikkat çekiyor. Işık şeritleri Monza SP1 ve SP2’yi andırıyor.

 

İlerlediğimizde yumuşak kıvrımlar ve eğimli ön camla karşılaşıyoruz. Model ayrıca kaslı arka çamurluklar, dört çıkışlı egzoz sistemi ve özgün arka lambalarla geliyor.

 

Roma burgaç jeneratörleri ve üç farklı ayarlı aktif arka rüzgarlığa sahip. Yeni model sportif olduğu kadar şık ve lüks. Bunun için tasarımcılar gereksiz öğelerden kurtularak daha seçkin bir tasarım uygulamış.

 

Şık ve Yüksek Teknolojili İç Mekan

Kabinde alanlar ve fonksiyonel öğelerin dengeli ve doğal şekilde dağıtıldığı, simetrik bir tasarım uygulanmış. Sürücüler dokunmatik kontrollere ve bir manettino anahtarına sahip yeni bir direksiyon simidinin arkasında oturuyor. Manettino üzerinde Comfort, Sport, Race, Wet ve ESC-Off ayarları bulunuyor.

 

16 inç dijital kontrol paneli direksiyonun önünde bulunuyor ve varsayılan ayarda büyük bir takometreyi navigasyon ve ses ekranları çevreliyor. Kontrol paneli kişiselleştirilebiliyor ve navigasyon tam ekran görüntülenebiliyor.

 

Rampa benzeri bir yapı otomobilin ortasında vites kolu benzeri metal bir plakayla birlikte konumlanıyor. Ayrıca Frau deri ve Alcantara döşemeler, krom, alüminyum ve karbon fiber yüzeyler dikkat çekiyor.

 

8.4 inç multimedya sistemi opsiyonel sunuluyor ancak klima kontrolü, navigasyon ve multimedya ayarları için kolay erişm sağlıyor. Yolcular ayrıca opsiyonel 8.8 inç geniş ekranda performans değerleri, ses kontrolleri ve navigasyon bilgilerini ve daha pek çok şeyi görebiliyorlar. Ferrari bu sistemin yolcuyu etkin bir yardımcı pilota dönüştürdüğünü belirtiyor.

 

Roma ayrıca adaptif seyir kontrolü, otonom acil fren ve şeritten ayrılma uyarısı gibi sürüş yardım sistemleriyle geliyor. Diğer güvenlik sistemleri arasında çevre görünümü kamerası, trafik işaretleri tanıma, kör nokta tespiti ve arkadan geçen trafik uyarısı var.

 

612 HP Turboşarjlı V8

Otomobil gücünü turboşarjlı 3.9 litre V8 motordan alıyor. Hız sensörlü motor maksimum devirin 5000 devir/dakika’ya kadar çıkmasına izin veriyor. Modelde ayrıca Euro 6D standartlarıyla uyumlu partikül filtresi bulunuyor.

 

Motor 612 hp (456 kW / 620 PS) güç çıkışı ve 760 Nm torka sahip. Ferrari motorun neredeyse anında gaz kesme yanıtı verdiğini belirtiyor. Buna yeni sekiz vitesli çift debriyajlı şanzıman eşlik ediyor. Aynı motor SF90 Stradale’de de bulunuyor ancak Roma’da vites oranları daha uzun ve elektrikli motor yerine geri vites var.

 

Otomobil bu donanımla 3.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza, 9.3 saniyede sıfırdan 200 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız 320 km/s.

 

Güçlü V8 motorun yanı sıra Roma, Side Slip Control sisteminin son versiyonuna sahip. SSC 6.0 sistemi E-Diff, F1-Trac, SCM-E Frs ve Ferrari Dynamic Enhancer sistemleriyle birlikte çalışıyor.

 

Henüz fiyatlar açıklanmadı ancak otomobil 7 yıllık garantiyle geliyo ve buna düzenli bakım da dahil.

Son Güncelleme : 22 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo