Yeni Citroen C5 Aircross SUV 100.000 Adet Satışa Ulaştı!

Ototeknikveri     24 Aralık 2019 11:17

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında tanıtımı yapılan Yeni Citroën C5 Aircross SUV, bir yıldan daha kısa bir sürede 100.000 adedin üzerinde satışa ulaştı ve sergilemiş olduğu satış performansıyla markanın tüm dünyada en çok satan üçüncü binek otomobili oldu.

Yeni Citroen C5 Aircross SUV 100.000 Adet Satışa Ulaştı!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Citroën C5 Aircross SUV bu performansı ile aynı zamanda markanın büyümesinde de önemli bir rol oynadı. 2019 yılının 11 aylık verilerine göre Citroën, Avrupa’nın en yüksek satış hacmine sahip 12 markası içerisinde en çok büyüme kaydeden marka oldu.

 

Yeni Citroën C5 Aircross SUV geçtiğimiz yılın Ocak ayında  satışa sunuldu. Heyecan uyandıran tasarımı kadar gelişmiş donanımlarıyla da büyük ses getiren Yeni Citroën C5 Aircross SUV bir yıldan daha kısa bir sürede 100.000 satış adedine ulaşarak benzersiz bir performans sergiledi. Söz konusu satış performansıyla Yeni Citroën C5 Aircross SUV küçük sınıftaki C3 ve C3 Aircross SUV modellerinin ardından tüm dünyada markanın en çok satış adedine ulaşan binek otomobili oldu.

 

Yılbaşından bu yana gerçekleşen satış rakamlarına göre tüm dünyada satılan her dört Citroën’den birini Citroën SUV’lar oluşturuyor. Yeni Citroën C5 Aircross SUV üretildiği Fransa’da ilk 11 ayda C segmentinin en çok satış adedine ulaşan ikinci SUV modeli oldu.

 

Yeni Citroën C5 Aircross SUV sergilemiş olduğu performansla aynı zamanda markanın büyümesinde de önemli bir rol üstlendi. Citroën, Avrupa’nın 30 ülkesinde faaliyet gösteren en yüksek satış hacmine sahip ilk 12 marka içerisinde en çok büyüme kaydeden marka oldu.

 

Benzersiz tasarımı, üstün konfor özellikleri ve gelişmiş modülerliğinin yanısıra 20 adet sürüş destek sistemi gibi  ileri teknolojilerle de dikkat çeken Yeni Citroën C5 Aircross SUV satışlarının yarısını en üst paket olan Shine oluşturuyor.

 

Citroën markasının ticari performansı 2020 yılında da artmaya devam edecek. Marka 2020 yılında Hindistan’da ticari faaliyetlerine başlayacak ve C5 Aircross SUV bu pazarda satışa sunulan ilk Citroën modeli olacak. Ayrıca Yeni Citroën C5 Aircross SUV Hybrid de satışa sunulacak. Geçtiğimiz ay tanıtımı yapılan şarj edilebilir hibrit versiyon  Avrupa’da siparişe açılmış durumda.

 

Son Güncelleme : 24 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo