Aston Martin DBX SUV’den Çok Umutlu

Ototeknikveri     25 Aralık 2019 08:04

Aston Martin 106 yıllık tarihindeki ilk SUV modeli DBX için büyük umutlar besliyor.

Aston Martin DBX SUV’den Çok Umutlu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen ay Los Angeles ve Pekin’de tanıtılan Aston Martin DBX markayı karlılığa geri döndürme görevini üstlenmiş durumda. İngiliz otomobil üreticisi arka arkaya yılın iki çeyreğinde de zarar açıkladı ve spor otomobillerine ilgi beklentilerin altında kaldı.

 

Aston Martin şu an tüm umutlarını DBX’e bağlamış durumda. CEO Andy Palmer SUV’nin geliştirme masrafları için firmanın zaten bulunan borcunu daha da artırdı ve otomobilin teslimatları 2020 yılının ortalarında başlayacak.

Autonews Europe ile yaptığı bir röportajda Palmer SUV’nin Aston Martin’e yeni müşteriler kazandıracağından ve ortadan motorlu spor otomobil ve Lagonda elektrikli otomobiller için bir yol açacağından emin olduğunu belirtti.

Yönetici DBX satışlarının takvim yılı sonunda 4000 adete ulaşacağını düşündüğünü, 5000’e kadar çıkabileceğini söyledi. Bu da yeni modeli markanın en çok satanı yapacak. 2020’de Palmer Aston Martin’in toplam satışlarının 6000 – 6500’e ulaşmasını bekliyor. DBX’in ilk tam satış yılı 2021 olacak. SUV’nin yanı sıra 2020 satışları Vantage Roadster gibi diğer yeni ürünlerle de artabilir.

DBX şüphesiz markaya yeni müşteriler getirecek ve bunların çoğunun Çin ve ABD’den olması bekleniyor. Palmer SUV’nin Çin ve Amerikalı müşterileri dikkate alarak tasarlandığını belirtti.

Andy Palmer aynı zamanda DBX’in Aston Martin’in mevcut müşterilerini de Range Rover ve Porsche Cayenne gibi alternatiflere yönelmekten alıkoyabileceğini düşünüyor. Palmer, “Bugün Aston Martin müşterilerinin %70’inin garajlarında bir SUV var. Bu kişilerin spor otomobillerinin yanındaki günlük otomobillerini de Aston Martin SUV olarak değiştirmelerini sağlayabiliriz.” dedi.

Yönetici DBX’in daha sonra hibrit sistemle de sunulabileceğini belirterek, “2020 yılının ortalarına kadar tüm otomobillerimizin bir hibrit versiyonu da olacak.” dedi.

Son Güncelleme : 25 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo