BMW Satış Rakamlarını Şişirdi mi?

Ototeknikveri     25 Aralık 2019 08:36

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Fiat Chrysler’e satış rakamlarını yanlış açıkladığı için 40 milyon dolar para cezası vermişti. Şimdi komisyon dikkatini BMW’ye yöneltti.

BMW Satış Rakamlarını Şişirdi mi?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Detaylar şimdilik sınırlı ancak The Wall Street Journal komisyonun BMW’nin satış rakamlarını “şişirmiş” olma ihtimalini araştırıyor. Bu uygulama otomotiv sektöründe oldukça yaygın ve otomobil üreticileri rakiplerini geride bırakmak için ve başka sebeplerle bayilerini buna teşvik ediyor. BMW daha önce de satış rakamlarıyla oynamış ve bayileri bu duruma öfkelenmişti.

 

Firma soruşturma altında olduğunu doğruladı ancak detay vermedi. SEC de şimdilik iddiaların doğru olup olmadığına ilişkin bir açıklama yapmıyor.

 

Son vaka ile ilgili detaylar henüz ortaya çıkmasa da, BMW daha önce satış rakamlarını şişirme uygulamasını artık bıraktığını açıklamıştı. Buna rağmen son soruşturmanın satışlara odaklandığı biliniyor.

 

Para cezası alan FCA’nın bayilerine ekstra ödeme yaparak sahte satışlar bildirmelerini istediği, ayrıca bazı satış istatistiklerini ise gerçek olduğu halde rapor etmeyerek kenarda beklettiği ortaya çıkmıştı. Bu bekletilen satış rakamlarının firmanın yıllık satış hedefini tutturamadığı durumlarda kullanıldığı, eski satışların o yıla ait gibi gösterildiği anlaşılmıştı. Ayrıca daha önce kiralanmış ancak az kullanılmış otomobillerin de sıfır otomobil satışı olarak gösterildiği biliniyor.

 

Soruşturma neticesinde FCA suçunu inkar ya da kabul etmeden SEC ile anlaşmaya giderek para cezasını ödedi.

Son Güncelleme : 25 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo