Yeni Nesil Peugeot 308 Elektrikli Versiyonla Gelebilir

Ototeknikveri     26 Aralık 2019 02:37

Mevcut Peugeot 308, 2014 yılında üretime başlamasından kısa süre sonra Avrupa Yılın Otomobili ödülünü kazanmıştı. Yeni neslin bu başarıyı sürdürmesi gerekiyor.

Yeni Nesil Peugeot 308 Elektrikli Versiyonla Gelebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Volkswagen Golf, Renault Megane ve Ford Focus gibi modellerin piyasada olduğu bu günlerde, Fransız firmanın omuzlarında her zamankinden daha ağır bir yük var. Kompakt modelin yeni neslini geliştirirken Peugeot pek çok şeyi değiştirmek istiyor.

 

İlki ve en önemlisi, yeni 308 plug-in hibrit sistemle gelecek. Bu haberi doğrulayan CEO Jean-Philippe Imparato, otomobilin pilli elektrikli bir versiyonunu da düşündüklerini belirtti. Eğer üretim için yeşil ışık yakılırsa elektrikli versiyon daha sonra gelecek.

Imparato “Evet yeni model EMP2 platformunda olacak. Önce plug-in hibrit çıkacak, daha sonra tam elektrikli bir versiyon da olabilir. Kompakt ve orta boy otomobillerimiz plug-in hibrit sistemlere sahip olacak, çünkü bu yanmalı motordan elektrikliye geçmek için daha uygun bir yol.” diye konuştu.

Peugeot PSA Grubu ile birlikte kompakt hatchback segmentinde bir trend belirleyici olabilir. Citroen ve Opel de C4 ve Astra isimleriyle aynı modelin benzerlerini sunacak. Üç model aynı platformu, teknolojileri ve güç aktarım organlarının çoğunu paylaşacak. Tümünün plug-in hibrit ve elektrikli versiyonlarını görmemiz muhtemel.

Son Güncelleme : 26 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo