Fiat Chrysler Yeni Modellerini Daha Hızlı Piyasaya Sunacak

Ototeknikveri     27 Aralık 2019 08:43

Fiat Chrysler geliştirme sürecini modernize ederek yeni ve güncellenen modellerini daha hızlı piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Fiat Chrysler Yeni Modellerini Daha Hızlı Piyasaya Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

FCA’nın teknolojiden sorumlu yöneticisi Harald Wester’in liderliğinde yapılacak yeniden düzenleme, sektörde hızla ilerleyen teknolojik yeniliklere bir cevap niteliğinde olacak. Konuyla ilgili Detroit Free Press’e konuşan firmanın CEO’su Mike Manley “Sektör hiç bir zaman bugünkü hızda teknolojik değişim yaşamamıştı. Buna yetişebilmek için mühendislerimizin ve teknik uzmanlarımızın yaratıcı enerjisine başvuracağız, bu da dünya çapında müşterilerimize ve tüm paydaşlarımıza fayda sağlayacak.” dedi.

 

Fiat Chrysler daha önce sadeleşmeye gideceği ve karar alma süreçlerini hızlandıracağını açıklamıştı. Firma dünya çapında 30 yeni elektrikli model hazırlamak için 9 milyar euro yatırım yaptı. Bunlar arasında Jeep, Alfa Romeo ve Maserati’nden plug-in hibrit araçlar ve yeni bir pilli elektrikli Fiat modeli de var.

 

Ford tasarım konseptlerini daha hızlı şekilde üretime geçirmeyi hedeflediğini açıklamıştı. FCA’nın kararı da benzer bir amaç taşıyor. Süreci hızlandırmak bazı onay aşamalarını da atlamayı gerektiriyor ve teknoloji dünyasında bir süredir bu standart uygulama haline geldi.

 

FCA’nın Fransız PSA Grubu ile birleşmesinin hedeflenen hızı sağlayıp sağlamayacağını henüz bilmiyoruz. Haberler iki otomobil üreticisinin birleşmesi sonucunda modellerin büyük kısmının PSA’nın iki platformunu kullanacağı yönünde. Ayrıca Fiat Chrysler’in Alfa Romeo’ya özel Giorgiro platformunu artık daha fazla modelde kullanabileceği de konuşuluyor. Bu modellerden birisi de yeni Jeep Grand Cherokee olabilir.

Son Güncelleme : 27 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo