Volkswagen Elektrikli Otomobil Üretiminde Belirlediği Hedefin Önüne Geçti

Ototeknikveri     27 Aralık 2019 08:43

Volkswagen’in elektrikli otomobil stratejisi beklenenden daha da hızlı ilerliyor. Alman otomobil üreticisi 2023 yılının sonuna kadar stratejik 1 milyon elektrikli otomobil hedefine ulaşmış olacağını açıkladı. Bu da başlangıçta belirlenen tarihten iki yıl daha erken.

Volkswagen Elektrikli Otomobil Üretiminde Belirlediği Hedefin Önüne Geçti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen tahminlerini güncelledi ve 2025 yılı için 1.5 milyon otomobil üretim hedefi koydu.

 

Alman otomobil üreticisi elektrikli otomobillere özel MEB platformuna sahip ID.3’ün üretimine Kasım ayında Zwickau fabrikasında başladı. Yeni model şimdiden 37.000 rezervasyon aldı ve ilk teslimatların 2020 yılının yaz aylarında yapılması planlanıyor. ID.3’ün ön üretimi Çin’deki Anting fabrikasında da başladı.

 

Alman otomobil üreticisi aynı zamanda kendi şarj ağını geliştiriyor. Bu amaçla kurulan Elli adlı alt marka 2025’e kadar gruba bağlı bayiler ve fabrikalarda 36.000 şarj istasyonu açacak.

 

Elektrikli otomobillere özel MEB platformu diğer firmaların da kullanımına açık. Ford da Avrupa’da 2023 yılı itibariyle yeni bir MEB tabanlı elektrikli model sunacak.

 

Ayrıca VW ID model ailesini ID Crozz konseptinin üretim versiyonu olan, 2020 yılında çıkacak ve ID.4 adını alacak yeni bir SUV ile büyütecek.

Son Güncelleme : 27 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo