Kia Imagine Konsepti 2021’de Üretime Geçecek

Ototeknikveri     29 Aralık 2019 01:55

Kia Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttığı şık Imagine konseptinin üretim modeline dönüşeceğini açıkladı.

Kia Imagine Konsepti 2021’de Üretime Geçecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia’nın Avrupa Yöneticisi Emilio Herrera, Auto News’e yaptığı açıklamada bu konseptin bir ya da iki yıl içinde seri üretime geçeceğini ve özel bir elektrikli otomobil platformu kullanacağını söyledi. Herrera açıklamasının devamınde kesin tarih vererek otomobilin 2021’de piyasaya çıkacağını belirtti.

 

Yönetici üretim modeli hakkında fazla bir şey söylemedi ancak Imagine konsepti SUV, crossover ve sedan özelliklerinin bir karışımına sahip, C segmenti bir otomobildi. Çarpıcı bir tasarıma sahip otomobil aydınlatmalı “tiger mask” stili ön kısım, tavana doğru akan eğimli ön cam ve arkadan menteşeli kapılarıyla dikkat çekiyordu. Konseptin önünde de bir bagaj bulunuyordu.

İç mekanda ise deri ve ipek döşemeli dört koltuk, yüzer tipte bir orta konsol ve tam 21 tane ekran bulunuyordu. Kia üretim modelinde 21 ekran bulunmayacağını, bunun sadece markalar arasında otomobillerde en büyük ekrana yer verme yarışına mizahi bir yaklaşımla dikkat çekmek için konseptte kullanıldığını belirtti. Üretim modelinde bu kadar çok sayıda ekran olmayacak ancak geniş ve ferah bir iç mekan sunulması bekleniyor.

Kia performans özelliklerini şimdiye kadar açıklamadı ve sadece aracın zemininin altında konumlandırılmış, kablosuz şarj özellikli bir pil paketi ve kompakt bir motor bulunacağını söylemekle yetindi.

Son açıklamaya dönersek, Herrera firmasının elektrikli bir Picanto yapma olasılığına da değindi. Yönetici bu modelin henüz onaylanmadığını ancak gerçekleştirilirse 20.000 euro civarında bir fiyatı olacağını söyledi.

Herrera ayrıca gelecek yıl ya da 2021’nin başlarında bir yakıt hücreli araç da çıkartacaklarını açıkladı. Bu araç hakkında çok az şey biliniyor ancak Hyundai Nexo ile yakından bağlantılı olabileceği düşünülüyor. Yönetici ayrıca firmasının çok fazla yakıt hücreli araç satmayı beklemediğini, Nexo’nun da bu anlamda zorlandığını belirtti.

Son Güncelleme : 29 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo