Lincoln Perceiver Konsepti Aerodinamik, Otonom ve Hızlı

Ototeknikveri     29 Aralık 2019 08:21

Önümüzdeki yıllarda otomobillerin tamamen otonom hale gelmesi ve insanların sürüş sorumluluklarının bitmesi bekleniyor. Değişmesini beklemediğimiz bir şey ise otomobil meraklılarının hız tutkusu.

Lincoln Perceiver Konsepti Aerodinamik, Otonom ve Hızlı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lincoln Perceiver konsepti otonom sürüş teknolojileri ile mükemmel performansı birarada sunmayı hedefliyor.

 

Sebastiano Ciarcia tarafından yaratılan konsept, şu anda piyasada olan hiç bir araca benzemeyen bir dış cephe tasarımına sahip ve daha çok aerodinamiğe odaklanıyor. Ön tekerlekler tamamen şık kaportanın altında saklanmış, böylece Perceiver havayı kesiyor ve şık tavan çizgisiyle cam kabine doğru akıtıyor.

 

Lincoln kendi kendini sürdüğü için kabinde pedal ya da direksiyon gibi geleneksel kontroller yok. Bu da yolcuların camdan dışarıyı hiç bir engel olmadan tüm netliğiyle görebilmelerini sağlıyor. Cam sıradışı bir şekilde yolcuların başlarının üzerinden ayaklarına kadar uzanıyor.

 

Ciarcia otomobili bir otonom “hiper taşıt” olarak adlandırıyor. Bir bakıma otomobil hyper-GT’nin yeni yorumu olarak nitelendirilebilir. Bu tanım McLaren Speedtail gibi olağanüstü hızlı ve lüks araçlar için kullanılıyor.

 

Performans odaklı otonom araçların yollara çıktığını görmek isteriz ancak bu aşamada tüketicileri 400 km/s üzerinde hız yapan sürücüsüz bir otomobile ikna etmek zor olabilir. Yine de otonom araçlar eninde sonunda yollara çıkacak ve eskiden sürücü olarak bulunduğumuz araçlarda artık sadece yolcu olacağız. Henüz yapabiliyorken otomobilinizi sürmenin keyfini çıkartın.

 

Son Güncelleme : 30 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo