Daihatsu Taft Konsepti Tokyo’da Tanıtılacak

Ototeknikveri     30 Aralık 2019 08:35

Konu “kei” otomobiller olduğunda en iyisini ve aynı zamanda en tuhaflarını Daihatsu yapar. 2020 Tokyo Auto Salon’da da Daihatsu’nun tanıttığı dokuz yeni üründen sekizi kei olacak.

Daihatsu Taft Konsepti Tokyo’da Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fuarda karşımıza çıkacak yeni araçlardan en dikkat çekici olanı Daihatsu Taft. Üretime hazır bu konsept firma tarafından “dünyanın ilk hafif crossover modeli” olarak tanımlanıyor. Konsept 2020 yılının ortalarında çıkacak bir üretim modelinin habercisi.

 

Boyutları (3395 mm uzunluk, 1475 mm genişlik ve 1630 mm yükseklik) aracı kei kategorisine sokuyor. Araçta 660 cc turboşarjlı üç silindirli benzinli motor bulunuyor. Motora CVT şanzıman ve önden çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor. Daihatsu şimdilik dört çekişli sürüş sisteminden bahsetmedi.

Firmaya göre Taft günlük hayatta ve boş zaman aktivitelerinde rahatça kullanılabilecek yeni tip bir hafif crossover. Araç geniş bir cam tavan ve düz, kullanımı kolay bir bagajla geliyor.

 

Daihatsu’nun Tokyo Auto Salon standında Tanto mini otomobili temel alan üç kei konsepti daha bulunuyor. Tanto Custom Premium konsepti siyah rengiyle ve büyüklüğüyle oldukça etkileyici bir duruşa sahip. Henüz başka detay açıklanmadı ancak bunun Tanto’nun daha lüks bir yorumu olduğu düşünülüyor.

 

Fuarda yer alacak bir diğer konsept ise Tanto Cross Field olacak. Portbagaj kısmıyla araç aktif bir yaşam biçimi olanları hedefliyor. Üçüncü Tanto özel konseptiyse en ilginci: Marvel Spider-Man. Gövdesi tamamen çizgi roman sahneleriyle kaplı araç, süper kahramana saygı duruşunda bulunuyor.

Firma ayrıca kahve standı, müzik standı ve arazi aracı amaçlı tasarlanmış üç farklı Hijet Truck konseptini de etkinlikte tanıtacak. Daihatsu Rocky Sporty Style ve Copen GR Sport üretim modellerini de pek çok aksesuarla birlikte fuar ziyaretçilerine sunacak.

Son Güncelleme : 30 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo