Elon Musk Elektrikli Otomobiller İçin Tünel İstiyor

Ototeknikveri     31 Aralık 2019 01:40

Elon Musk, büyük şehirlerde elektrikli otomobiller için yer altında tüneller inşa etmek istiyor. Planın yakın vadede hayata geçme ihtimali zayıf görünse de Musk oldukça ısrarcı.

Elon Musk Elektrikli Otomobiller İçin Tünel İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elon Musk kısa süre önce Twitter’da insanlara trafiği çözmek için “süper güvenli, deprem riski olmayan tüneller” inşa edilmesini isteyip istemediklerini sorduğu bir anket yayınladı. Ankete bir buçuk milyona yakın kişi katıldı.

 

Musk bu tünellerin sadece sıfır emisyonlu taşıtlar için olacağını, böylece tünellerde zehirli gazlar bulunmayacağını söyledi. Bu tüneller sadece elektrikli otomobillerin kullanımına açık olacak ve hafif raylı sistem gibi diğer ulaşım sistemlerine alternatif değil destekleyici olacak.

 

Benzer amaçlı bir tünel şu anda Las Vegas’a inşa ediliyor ve 2020 yılı içinde tamamlanması bekleniyor. Proje her biri yaklaşık 2 km uzunluğunda iki tünelden oluşuyor ve burada yolcuların otonom elektrikli araçlarla 250 km/s hızında taşınması planlanıyor.

 

Musk’ın Twitter’da bahsettiği güvenli tüneller de Las Vegas’da inşa edilenlerle benzer bir mantığa sahip ve şehirlerin altında otonom elektrikli araçlarla yolcu taşımak hatta büyük şehirleri birbirine bağlamak için kullanılabilir. Öte yandan, bu tünellerin toplu taşıma amaçlı kullanılması değil sadece özel araçlara açık olması planlanıyor. Sadece elektrikli otomobil satın alabilecek kadar zengin insanlara hitap edecek bu ulaşım şeklinin trafiğe ne kadar çözüm olabileceği elbette tartışmalı.

Son Güncelleme : 31 Aralık 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo