Kia’nın Seltos’u Avrupa’da Satma Niyeti Yok

Ototeknikveri     02 Ocak 2020 02:38

Kia Seltos kısa süre önce ABD piyasası için onaylandı ancak Avrupalı tüketiciler markanın en yeni SUV’sini satın alamayacak.

Kia’nın Seltos’u Avrupa’da Satma Niyeti Yok
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kısa süre önce Korean Car Blog’a verdiği röportajda, Kia Avrupa yöneticisi Emilio Herrera Seltos’un Avrupa düşünülerek tasarlanmadığını söyledi. Yeni modelin Avrupa’ya gelip gelmeyeceği yönündeki soruları yanıtlayan Herrera, “Kia Seltos Avrupa düşünülerek tasarlanmadı. Model ABD’de çok başarılı ancak zaten çok başarılı Sportage ve Sorento SUV’lerimiz de Avrupa’da satılıyor. Dolayısıyla Seltos’u Avrupa’ya getirme ihtiyacı yok. Böyle geniş, yeni ve eksiksiz bir ürün serimiz olduğu için şanslıyız.” dedi.

Kia Seltos Avrupa’ya gelmeyecek ancak Avustralya ve ABD gibi ülkelerde çok iyi satış rakamlarına ulaşması bekleniyor. ABD’de SUV iki motor seçeneğiyle satılacak. İlki doğal emişli 2.0 litre dört silindirli 146 hp motor (178 Nm tork) olacak ve CVT şanzımanla gelecek. Diğeriyse turboşarjlı 1.6 litre dört silindirli 175 hp motor (264 Nm tork). İkinci seçeneğe yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman eşlik ediyor.

 

ABD’de Seltos modeli Ford EcoSport, Jeep Compass, Nissan Rogue Sport ve benzerleriyle rekabet ediyor. Kapsamlı özellikleri ve 22.000 dolar altındaki cazip fiyatı düşünüldüğünde otomobilin epey popüler olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 02 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo