2020 IIHS Kriterleri Artık Daha Zor

Ototeknikveri     02 Ocak 2020 02:56

Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) 2020 yılı için daha katı güvenlik kriterleri getirdi.

2020 IIHS Kriterleri Artık Daha Zor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Top Safety Pick+ ödülünü alabilmek için artık otomobillerin standart donanım dahilinde “iyi” ya da “kabul edilebilir” not almış farlara sahip olması gerekiyor. 2016’da test edilen 224 otomobilden sadece 3’ünün farları iyi not alabilmiş, 36 modelin farı ise “kabul edilebilir” bulunmuştu. 2019 model yılında IIHS 465 modeli değerlendirdi, bunların 68’inin far sistemi “iyi”, 103’ü “kabul edilebilir” bulundu. Bu da otomobil üreticilerinin güvenlik kurumlarının kriterlerine uymak için çaba sarf ettiğini gösteriyor.

 

Son 25 yılın zirvesine ulaşan ABD’deki yaya ölümlerinin önüne geçmek isteyen IIHS, artık otomobillerin yaya çarpma koruması sistemlerini de değerlendirecek. Buna taşıt – taşıt çarpışması değerlendirmeleri de eklenecek ve otomobiller üç senaryoda test edilecek. Her bir senaryo iki farklı hız içerecek. Değerlendirmeyi geçebilmek için ön yolcu korumasında en az “iyi” not almak gerekecek.

 

Yeni kriterler hakkında bir açıklama yapan IIHS yöneticisi David Zuby, şunları söyledi: “Neredeyse her yıl yaptığımız gibi, bu yıl da güvenlik ödülümüzü almak için gerekli kriterleri biraz daha zorlaştırdık. Bu değişikliklerin otomobil üreticilerini düşük kaliteli farlar kullanmaktan alıkoymasını ve yayaları koruyan teknolojileri hayata geçirmelerini hızlandırmasını umuyoruz. İyi farlar her otomobilde standart olmalı. Aydınlatma bir lüks değil, güvenlik için vazgeçilmez bir kriterdir.”

Son Güncelleme : 02 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo