Genesis GV80: İlk Resmi Fotoğraflar ve Detaylar

Ototeknikveri     02 Ocak 2020 07:19

Tanıtım tarihiyle ilgili pek çok değişiklikten sonra Genesis nihayet GV80 lüks SUV modelinin ilk resmi fotoğraflarını ve detaylarını yayınladı.

Genesis GV80: İlk Resmi Fotoğraflar ve Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW X5, Mercedes-Benz GLE ve Audi Q7 gibi modellerle rekabet edecek Koreli markanın ilk SUV’si daha önce de casus fotoğraflarla kendisini göstermişti.

 

GV80 konseptiyle 2017 New York Otomobil Fuarı’nda ön gösterimi yapılan stil üretim modelinde de devam ediyor ve Güney Kore, ABD ve Almanya’daki Genesis Design stüdyolarının ortak ürünü.

 

GV80 dışarıdan atletik ve sofistike görünüyor. Öte yandan, konseptin daha ince ve daha şık ön panjurunu üretim modelindeki dev ön panjura tercih ederdik. Dörtlü lambalarla birlikte bu ön panjur stili 2020 G90’da da görüldüğü gibi Genesis’in imzası haline geliyor.

 

İç mekanda Genesis minimalist bir görünüm kullanmış ve konsolda çok fazla kontrole yer vermeyerek sadeliği tercih etmiş. Kabinde çok az fiziksel düğme var, bunun yerine klima kontrolleri için küçük, multimedya sistemi için büyük birer dokunmatik ekran eklenmiş. Resmi fotoğraflarda dijital kontrol paneli görülüyor ancak daha önce analog olanı da görmüştük. Bunlar piyasaya göre farklılık gösterecek olabilir.

 

İç mekanda diğer dikkat çeken özellikler arasında önde ince hava girişleri, iki kollu direksiyon simidi ve mücevher görünümlü özel bir elektronik vites değiştirici bulunuyor. Genesis GV80’nin iki ve üç sıra koltuklu versiyonlarla sunulacağını söyledi.

 

Motor seçenekleri ne olacak?

Sedan kardeşleri gibi, yeni GV80 de Genesis markasına özel arkadan çekişli platform kullanıyor, dört çekişli sürüş ise opsiyonel olarak sunuluyor. Henüz resmi motor seçenekleri açıklanmamış olsa da, Güney Kore medyasında üç seçenekten bahsediliyor.

 

Buna göre; ilk etapta 3.0 litre V6 turbo dizel 274 hp (205 kW / 278 PS) motor ve 8 vitesli otomatik şanzıman sunulacak. Bu donanımla otomobil 6.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek.

 

Kısa süre sonra bu seçeneği turboşarjlı 2.5 litre dört silindirli 300 hp (224 kW / 304 PS) motor takip edecek ve bununla otomobil 6.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşacak. En üst seçenek ise 3.5 litre turboşarjlı V6 motor olacak. 375 hp (279 kW / 380 PS) güç çıkışı ve 530 Nm tork ile gelen bu motorla otomobil 5.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek.

 

Ne zaman satışa çıkacak?

Genesis GV80’nin 2020 yılında global çapta piyasaya çıkacağını, Güney Kore’de satışların Ocak ayından itibaren başlayacağını açıkladı. Otomobilin Nisan ayında New York Otomobil Fuarı’na gelmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 02 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo