Mazda MX-30’un Neden Küçük 35.5 kWh Pille Sunulduğunu Açıkladı

Ototeknikveri     03 Ocak 2020 04:00

Mazda MX-30 kısa süre önce tanıtıldığında pek çok kişi otomobilin küçük 35.5 kWh pille geldiğini ve menzilinin sadece 200 km olduğunu öğrendiğinde şaşırmıştı. Firmaya göre, küçük bir pil kullanılmış olmasının bazı sebepleri var.

Mazda MX-30’un Neden Küçük 35.5 kWh Pille Sunulduğunu Açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Automotive News ile konuşan Mazda Avrupa yöneticisi Yasuhiro Aoyama, küçük pil paketi sayesinde Mazda’nın MX-30’un genel ağırlığını 1700 kg civarında tutabildiğini, bunun da bu boyutta bir elektrikli otomobil için beklenenden düşük olduğunu söyledi. Ağırlık ne kadar düşük olursa sürüş dinamikleri o kadar iyileşiyor.

 

Ayrıca, Mazda MX-30’un şehirli veya banliyölerde yaşayan müşterileri hedef aldığını, bu müşterilerin günde 40 – 70 km arası yol yaptıklarını ve elektrikli otomobillerini gece kolayca şarj edebildiklerini belirtti.

 

Otomobilin pil paketi Panasonic tarafından üretilen 192 lityum iyon hücre içeriyor. Mazda Avrupa Ar-Ge yöneticisi Christian Schultze, otomobilin zemin planının daha büyük bir pili destekleyebileceğini ancak kapasiteyi artırmayı planlamadıklarını açıkladı.

 

Mazda büyük pilli bir elektrikli crossover yerine uzun menzilli bir hibrit otomobil üretmenin daha mantıklı olduğuna inanıyor. 2021’de firma elektrikli motorla küçük bir benzinli döner motorun birarada bulunduğu bir sistem çıkartacak.

Son Güncelleme : 03 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo