Yeni Lamborghini Huracan EVO Sürüş Keyfini Geri Getiriyor

Ototeknikveri     05 Ocak 2020 08:21

Yenilenen Huracan EVO’nun tanıtımından bir yıl sonra, Lamborghini şimdi de arkadan çekişli bir versiyon çıkardı.

Yeni Lamborghini Huracan EVO Sürüş Keyfini Geri Getiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lamborghini bu yeni versiyonla sürücüyü sürüş deneyiminin odağına koyuyor.

 

Otomobil gücünü dört çekişli Huracan EVO’nun ortaya monte ve Audi üretimi 5.2 litre doğal emişli V10 motorunun özel bir versiyonundan alıyor. Motor 602 hp (610 PS / 449 kW) güç çıkışı ve 560 Nm tork ile geliyor. Dört çekişli modelde güç çıkışı 631 hp (640 PS / 471 kW), dolayısıyla küçük bir düşüş olmuş. Motora kalkış kontrol fonksiyonu ile yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman eşlik ediyor.

 

Dört çekişli sistem yerine arkadan çekiş gelince model 33 kg hafiflemiş ve toplam ağırlığı 1389 kg olmuş (dört çekişli versiyonda 1422 kg). Bu da sürüş dinamiklerine olumlu yansıyor.

 

Hafiflemeyle sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresi 0.4 saniye (3.3 saniye), 200 km/s hıza çıkış ise 0.3 saniye (9.3 saniye) kısalmış. Azami hız yine 325 km/s olarak devam ediyor.

 

Başka ne yenilikler var?

Lamborghini arkadan çekişli modelin daha keyifli bir sürüş için tasarlandığını belirtiyor. Bu da özellikle arkadan çekişli sistem için kalibre edilen yeni Performance Traction Control System (P-TCS) sayesinde başırılmış. Sistem kaygan zeminde otomobil kendini toparlarken bile tork sağlamaya devam ediyor.

 

Bir başka deyişle, normal bir çekiş sistemi tork sağlamak için önce otomobilin tamamen stabil haline gelmesini beklerken, P-TCS bunu beklemeden tork sağlıyor. Lamborghini’ye göre böylece daha iyi çekiş sağlanıyor.

 

Sistem direksiyon üzerindeki bir butondan değiştirilebilen üç sürüş modu sunuyor. Daha koruyucu “Strada” modu arka tekerlek kaymasını en aza indiriyor. “Sport” modu daha fazla kayma ve daha büyük kayma açılarına izin veriyor, “Corsa” ise otomobilin çekişini ve ataklığını optimize etmek için arka tekerlekte daha fazla kayma sağlıyor.

 

Ön/arka ağırlık dağılımı 40/60 olan arkadan çekişli model, çelik yaylar ve hidrolik amortisörlere sahip. Ayrıca opsiyonel “MagneRide” elektromanyetik amortisörler de sunuluyor.

 

Dört çekişli versiyona kıyasla görsel farklılıklar neler?

Otomobili dört çekişli versiyondan farklılaştırmak için bazı ufak tasarım değişiklikleri yapılmış. Bunlar arasında yeni ön splitter, ön hava girişlerinde büyütme dahil bazı değişiklikler, ayrıca yeni bir difüzöre sahip parlak arka tampon bulunuyor. Arkadan çekişli model 19 inç Kari jantlar ve özel geliştirilmiş Pirelli P Zero lastiklerle geliyor. Havalandırmalı çelik frenlerin yanı sıra, opsiyonel 20 inç jantlar ve karbon seramik frenler de sunuluyor.

 

Peki ya fiyatlar?

Arkadan çekişli modelin başlangıç fiyatı ABD’de 208.571 dolar. İngiltere için ise fiyat 137.000 sterlin. İlk teslimatlar bahar aylarında başlayacak.

Son Güncelleme : 05 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo